Sutra na Zrinjevcu manifestacija “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”

Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport već dvanaestu godinu zaredom organizira manifestaciju kojom se srednje škole Grada Zagreba predstavljaju učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima.

dojdi_osmas

Ovogodišnja manifestacija, pod nazivom “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”, održat će se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u petak, 15. svibnja 2015. od 10,00 do 16,00 sati.

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Grafičke škole u Zagrebu i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, budućim srednjoškolcima predstavit će se programi i rad srednjih škola.

Akcija kojom srednje škole promidžbenim filmom, prezentacijom na štandu ili nastupom na pozornici predstavljaju posebnosti svojih obrazovnih programa i škola, omogućava učenicima osmih razreda osnovnih škola da na jednom mjestu i s manje teškoća donesu odluku o nastavku školovanja.

Stoga sa zadovoljstvom možemo pozvati sve učenike osmih razreda osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, njihove roditelje i sve građane dobre volje da u što većem broju dođu u Park Zrinjevac u petak, 15. svibnja 2015., i tom se prigodom upoznaju sa srednjim školama, razgovaraju s učenicima i profesorima, saznaju više o radu i životu pojedinih škola, njihovim programima, aktivnostima…

U manifestaciji ove godine sudjeluje 80-ak srednjih škola Grada Zagreba a programom i nastupom na pozornici u Paviljonu, budućim srednjoškolcima predstavit će se više od 30 srednjih škola…