Gradske službe se pripremaju za norijadu, evo tko će sve dežurati taj dan

Grad Zagreb i ove godine, kao i dugi niz godina do sada organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola.

dan_maturanata_norijada

Proslava poznata pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata, a još poznatija kao norijada, se, sukladno Pravilniku o početku i završetku nastavne godine za školsku godinu 2014./2015., obilježava u srijedu, 20. svibnja 2015.

Organizacijom ove manifestacije Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, u suradnji s drugim suorganizatorima, nastoji osigurati primjereno i dostojanstveno okruženje kako bi se posljednji dan nastave proslavio odgovorno i primjereno, na zadovoljstvo svih građana Grada Zagreba.

Ovogodišnja proslava započet će okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11,30 sati, gdje će učenike, njihove razrednike i nastavnike dočekati glazbeni program dobrodošlice. Na Trgu se očekuje oko 5.000 maturanata, a još 3.000 maturanata pridružit će se slavlju u Parku Bundek, gdje se proslava održava osmu godinu za redom.

Povorka predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, kreće u 12,00 sati prema Parku Bundek sljedećom trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Park Bundek. Povorku će pratiti glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija.

U Park Bundek učenici neće smjeti unijeti alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva. U okviru ugostiteljske ponude u Parku Bundek moći će se kupiti sendviči, voda, sokovi i pivo točeno u plastičnim čašama.

U programskom dijelu, koji će na Bundeku trajati do 22,00 sata, maturante očekuje bogati glazbeno-scenski nastup koji jamči dobru zabavu za svakog maturanta.

S ciljem sigurnog i uspješnog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme programa u Parku će dežurati zdravstvene službe, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza.