STRUČNJACI AGRONOMSKOG FAKULTETA: U Zagrebačkoj županiji proizvodi se iznimno kvalitetan med

STRUČNJACI AGRONOMSKOG FAKULTETA: U Zagrebačkoj županiji proizvodi se iznimno kvalitetan med
Foto: Zagrebačka županija

U Ekoparku Krašograd jučer je održano 16. senzoričko ocjenjivanje meda Zagrebačke županije. Nakon prethodno provedene fizikalno-kemijske analize na zagrebačkome Agronomskom fakultetu, ocjenjeno je 119 uzoraka meda.

Ocjenjivači, na čelu s profesorom Draganom Bubalom, vrednovali su čistoću, bistrinu, miris i okus pristiglog meda iz svih dijelova Zagrebačke županije.

Med su na ocjenjivanje dostavili članovi 10, od ukupno 12 pčelarskih udruga koliko ih djeluju na prostoru županije, a vlasnici košnica u kojima su pčele proizvele najbolji med znat će se 13. listopada, kada će im, u Pisarovini, biti dodijeljena priznanja.

“Stručnjaci s Agronomskog fakulteta potvrdili su nam ono što su potrošači znali još od prije, a to je da medari s područja Zagrebačke županije proizvode iznimno kvalitetan, ali i raznovrstan med”, rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, dodavši da je ovo ocjenjivanje bilo vrlo uspješno i za proizvođače i za ocjenjivače.

Na prostoru županije trenutno je registrirano oko 30 tisuća košnica.