Stručni žiri bira najbolji styling sudionika Dore, publika može glasati u online anketi

Looksy - nagrada za najbolji styling - Tina Vukovna Dori
Foto: Press

I ove će godine portal eurosong.hr dodijeliti nagradu za najbolji styling na Dori koja će se održati u subotu u Opatiji.

Zapažena modna nagrada Looksy održava se treću godinu za redom, a pobjednik odabran glasovima stručnog žirija i posjetitelja portala eurosong.hr odlazi iz Opatije s posebnom statuom koju su posljednje dvije godine dobile Albina i Tina Vukov.

Pobjednik modnog izbora bit će proglašen odmah nakon proglašenja pobjednika hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije.

Riječ je o nagradi za najbolju odjevnu kombinaciju s ciljem uvođenja poznatog eurovizijskog glamura i u domaći izbor za pjesmu Eurovizije. Eurosong je odavno prestao biti ‘samo glazbeni festival’. Svake godine se sve više pozornosti posvećuje vizualnoj prezentaciji izvođača. Osim koreografije i scenskih efekata, vrlo je važna odjevna kombinacija.

Najbolji styling bit će odabran kombinacijom glasova stručnog žirija te dvoje urednika portala eurosong.hr, a značajnu ulogu u završnoj ocjeni imat će i publika koja glasuje u online anketi koja se objavljuje na eurosong.hr-u s početkom televizijskog prijenosa Dore 2023., u subotu 11. veljače od 20:15 sati.

Stručni žiri čine pjevačica i dobitnica Looksyja 2022. Tina Vukov, pjevačica i glazbenica Franka, modni dizajner brenda KLISAB Marko Šabarić, magistar modnog dizajna Damir Begović te dizajnerica, manekenka i influencerica Lidija Lešić. Uz njih, u žiriju su i dvije urednica portala eurosong.hr – Andrea Guša i Ivana Prkić.

Dora je glazbena manifestacija na kojoj je vizualni dio neizostavan faktor. Ohrabrujem postojanje modne nagrade, ona može biti poticaj izvođačima za veći trud u smišljanju stylinga, izjavila je Tina Vukov, prošlogodišnja dobitnica nagrade Looksy. S njom se složio i magistar modnog dizajna Damir Begović koji ovu modnu nagradu smatra izvrsnim poticajem za sve finaliste Dore da daju sve od sebe prilikom slaganja odjevnih kombinacija.

Sličnog je razmišljanja i Franka. Styling je jako bitan jer vizualno upotpunjava priču koju stvara glazba. Uz scenski nastup i pjesmu, pjevač bi na Dori trebao pokazati i dobar kostim te dati naslutiti što možemo očekivati na Eurosongu, smatra pjevačica koja je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu 2018.

Modni dizajner brenda KLISAB Marko Šabarić osvrnuo se na zlatno doba Hrvatske na Eurosongu. Kako pjesmama, tako i stylinzima, Hrvatska je svoje najbolje predstavnike imala u devedesetima te se nadam da ćemo se uskoro ponovno približiti toj razini, smatra modni dizajner, dok naša poznata modna influencerica i dizajnerica Lidija Lešić smatra kako su upravo scenska energija, koreografija i kostimografija od iznimne važnosti kako bi izazvali wow efekt za gledatelje. A upravo taj efekt zaslužuje Looksy.

Looksy predstavlja moderan izraz za gledati, vidjeti, promatrati, a ove godine nagradu podržava Sensation! Sve informacije o nagradi moguće je pronaći na zasebnoj stranici eurosong.hr/looksy.

Nagrada Looksy svoje je premijerno izdanje doživjela 2021. godine. Članovi stručnog žirija tada su, uz glasove publike, nagradu dodijelili Albini, ujedno i pobjednici Dore. Prošlogodišnja statua otišla je u ruke Tini Vukov koja je nastupila u zapaženoj haljini Juraja Zigmana.

Dora 2023. održat će se u subotu 11. veljače u 20:15 sati u Opatiji, uz izravan prijenos na HTV1.