STRANI TURISTI OBOŽAVAJU ZAGREB: Potvrdili su to i upravi objavljeni rezultati velikog istraživanja

Turisti na Zrinjevcu
Foto: ZG express

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u srpnju je u glavnom gradu Hrvatske ostvareno 144.910 dolazaka i 265.113 noćenja, što predstavlja porast od 12% u dolascima i 7% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

U srpnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili gosti iz SAD-a, a slijede ih gosti iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije. U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Velike Britanije te Nizozemske, objavila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Turistički rezultati u Zagrebu sjajni su ne samo za srpanj, već i za, ukupno, prvih 7 mjeseci ove godine. Naime, od siječnja do sada, u našem je gradu ostvareno 25% više dolazaka (678.857) te 17% više noćenja (1.364.491) u usporedbi s lanjskom godinom. Posebno veseli činjenica da su gosti iz SAD-a prvi po zabilježenim rezultatima što je efekt i naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu, a posebno suradnje s USTOA-om, udruženjem Virtuoso te platformom Smithsonian.

Dodatno, upravo je objavljeno i istraživanje portala VisaGudie.World prema kojem je Zagreb zauzeo treće mjesto kao najbolji glavni grad za turiste prema parametrima sigurnosti, poznavanja engleskog jezika, cijenama, itd. Ovakve vijesti, uz dosadašnje rezultate, itekako ulijevaju optimizam te očekujemo daljnji pozitivan nastavak turističkih rezultata u glavnom gradu Hrvatske.“

Istraživanje „Europe’s Best Capital Cities to Be a Tourist in“ je dostupno na stranici https://visaguide.world, a Zagreb se prema ukupnim rezultatima nalazi na u samom vrhu, odmah iza Amsterdama i Rima.