Što donosi ovogodišnje, 16. izdanje konferencije WinDays? – VIDEO

windays-16

Konferencija WinDays kompanije Microsoft Hrvatska u travnju će 16. godinu zaredom privući vrhunske svjetske i domaće predavače i stručnjake te brojne sudionike iz poslovnog i IT svijeta, javnog sektora te akademske zajednice i medija.

Pod sloganom «Pokrenimo ideje», ovo najveće poslovno-tehnološko događanje u regiji ponudit će brojne okrugle stolove, bogati zabavni sadržaj te će pružiti jedinstvenu mogućnost za ostvarivanje poslovnih kontakata.

WinDays16 će započeti Business Konferencijom od 26. do 27. travnja, koju će činiti tri tematske cjeline: stvaranje i usvajanje kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija te stvaranje novih tvrtki. Jedno od zanimljivih imena u sklopu Business Konferencije je Graham Brown Martin, predavač, pisac i konzultant poznat po svojim provokativnim i izazovnim idejama o budućnosti obrazovanja tj. o transformaciji načina na koji učimo i živimo te usmjeravanju mladih prema zanimanjima budućnosti.
Nenad Bakić, poduzetnik, investitor i jedan od najvećih zagovaratelja uvođenja tehnologije u školski kurikulum održat će predavanje „Da, mi možemo izgraditi kulturu uspjeha“ tijekom kojeg će govoriti o razvoju automatike i robotike te ulozi i aktivnostima udruge Institut za razvoj i inovativnost. U sljedećim tjednima će se komunicirati i drugi brojni poznati predavači koji će se pojaviti na Business Konferenciji. Inače, na Business Konferenciji, osim o obrazovanju, diskutirat će se o stvaranju uvjeta za razvoj i privlačenje talenata, razvoju inovacija, privlačenju investicija, a sve to s ciljem ostvarenja održivog gospodarskog rasta.

S druge strane, WinDays16 Technology Konferencija održat će se od 27. do 29. travnja, a osim novosti iz svijeta tehnologije, najnovijih rješenja za unaprjeđenje poslovanja, novosti o Microsoft proizvodima vezano uz SQL server, Windows server, Azure i brojne druge, sudionici će moći slušati niz tema s naglaskom na dva nova smjera – digital i otvoreni kod. Konferencija će okupiti istaknute predavače kao što su Sander Berkouwer (Directory Services MVP) koji će sudionike podučiti kako uspješno kreirati hibridni identitet u svom ukruženju, Alex Mang koji će pomoći developerima da bolje razumiju implikacije cloud computinga te Aleksandar Drašković, stručnjak za SharePoint koji dolazi iz Microsoft ureda u Irskoj.

Sudionici i sponzori će tradicionalno sudjelovati u WinDays humanitarnoj akciji koja je ove godine usmjerena na pomoć lokalnoj udruzi „Društvo invalida Poreč“. Prikupljat će se sredstva za financiranje mobilnog tima Društva kojeg će činiti volonteri koji će obavljati kućne posjete korisnicima Društva te im pribavljati lijekove, kućne potrepštine i pomoći u kućanskim poslovima.

Kao i prethodnih godina, prije i tijekom Konferencije, sudionici će prikupljati WinCoine, virtualnu konferencijsku valutu, koje će u WinCoin shopu moći zamijeniti za manje ili veće nagrade. Poznata su i imena prvih partnera, pokrovitelja i sponzora Konferencije. EY i Algebra su business partneri Konferencije, Comping, Combis, M San i Recro pokrovitelji, SPAN je WinDays16 Cloud sponzor dok su veći sponzori King ICT, Promologistika, Semos i Veeam, uz napomenu da će se u sljedećim tjednima priključiti još nekoliko zvučnih imena.

Više o Konferenciji možete saznati u video prilogu. (M. Petković)