STIGLA DUGO NAJAVLJIVANA PROMJENA: Kiša i zahladnjenje, sutra još hladnije, a za vikend – južina!

Vrijeme - kiša
Foto: Screenshot HRT

Stigla je dugo najavljivana promjena vemena – nakon razdoblja stabilnog, većinom suhog i sunčanog vremena sada nastupilo je oblačnije, kišovitije, vjetrovitije i hladnije razdoblje.

U središnjoj Hrvatskoj temperatura će se kretati između 8 i 11 °C, uz oblačno i kišovito vrijeme, osobito poslijepodne i vjetrovito, a u noći na srijedu u najvišem gorju mogu zalepršati snježne pahulje, objavio je HRT.

Susnježica i snijeg potkraj utorka mogući su i u najvišim dijelovima Gorskoga kotara.

Od utorka do petka još hladnije, te vjetrovito, kišovito, pa opet južina…

U nastavku tjedna hladnije, u srijedu i četvrtak na kopnu pretežno oblačno i kišovito, u gorju uz mogućnost povremenog slabog snijega, koji vjerojatno neće znatnije ometati promet, ali ipak – vozačima kroz gorje dobro je biti na oprezu i imati zimsku opremu kako bi izbjegli neugodna iznenađenja.

Na blagdanski petak mnogima vjerojatno povoljnije vrijeme, unatoč jutarnjoj svježini, pri tlu i mogućem mrazu. Za vikend se nastavlja promjenljivo, ali uz ponovnu južinu i zatopljenje.

Mnogi, osobito cvjećari, neće biti sretni ni zbog mjestimičnog slabog mraza, koji je moguć već u četvrtak.

Za vikend će pak vjerojatno mnogobrojnijima na ne osobito dobro raspoloženje djelovati i južina, s kojom će doći novi oblaci i povremena kiša te temperatura od prosjeka opet viša…