Stigao snijeg, na nekim cestama promet otežan

Dugo najavljivani snijeg stigao je u Hrvatsku. Pada mjestimice u Gorskome kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i dijelu središnje Hrvatske. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše.

snijeg-cesta-630
Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i Gorskome kotaru također i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva 2. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorska područja.
Vozače u HAK-u upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama! Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim državnim i županijskim cestama u Gorskome kotaru i Lici, uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te državne ceste D1 ( Lička magistrala) i D3 (stara cesta kroz Gorski kotar).
Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo.
Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici ( A3) između čvorova Kosnice i Ivanje Reke u smjeru istoka vozi se otežano, uz zastoje.
Na autocesti A4 Zagreb- Goričan kod čvora Novi Marof u oba smjera promet je otežan zbog prepriječenog teretnog vozila, a otežano uz zastoje vozi se i na državnoj cesti D1 kod Slunjskih Brda.
Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Samo za osobna vozila otvorena je:
– A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera
– Jadranska magistrala između Bakra i Senja.
Na autocesti A7 Sveti Kuzam- Hreljin zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I.skupina), a na Krčkome mostu i Jadranskoj magistrali ( D8 ) od Senja do Karlobaga zabrana je dodatno za odstavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.
Snijeg pada u Gorskome kotaru, Lici, sjeverozapadnoj i dijelu središnje Hrvatske.
Za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja, zbog radova.
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar i katamaranske: Ubli – Vela Luka – Hvar – Split i Korčula – Hvar – Split. Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.