Šokantno otkriće: Led u kafićima ima više bakterija nego voda u WC-u!

Da su ledomati pravi izvor bakterija, a led koji nam serviraju u kafićima i restoranima daleko od bakterološki ispravnog, to je općepoznata činjenica.

Unatoč tome teško je ne nazvati šokantnima rezultate nedavno provedenog istraživanja, u kojem su znanstvenici ispitali led u poznatim restoranima brze hrane i kafićima, a koji govore da led u restoranima sadrži više bakterija nego toaleti!

Objašnjenje je jednostavno: toaleti se čite češće nego automati za led, piše tportal.

Nijedan od pronađenih uzoraka nije predstavljao izravnu prijetnju za zdravlje, ali tolika količina mikroba u restoranima može se smatrati “higijenskim rizikom”, navodno britanski državni laboratoriji.

Takvi rezultati, prema riječima znanstvenika, ukazuju na “jadnu higijenu” automata za led, a samim time i leda koji se stavlja u pića, piše Daily Mail.

U nekim slučajevima otkrivena je tolika razina bakterija koja je bila više nego dvostruko veća od one koju su znanstvenici očekivali pronaći u pitkoj vodi.

Nakon takvih rezultata od nekih lanaca restorana je zatraženo da preispitaju svoje postupke čišćenja, dok su dvije kompanije osporile ta otkrića.