GRAD ZAGREB: Mi školama dajemo novac za higijenske potrepštine, one ga same raspoređuju

Foto: Canva

Nakon što su objavljene informacije o tome da u mnogim školama nedostaju osnovne higijenske potrepštine, priopćenjem se oglasio Grad Zagreb.

U njemu se ističe da Grad kao osnivač kontinuirano vodi brigu o opremljenosti škola i vrtića te im doznačuje financijska sredstva za materijalne i druge rashode, a za njihovu preraspodjelu, uključujući i nabavu i osiguravanje dostupnosti higijenskih potrepština i osiguravanje primjerenog higijenskog standarda zadužene su škole i vrtići sami.

“Napominjemo kako roditelji nisu dužni osiguravati higijenske potrepštine ni vrtićima ni školama”, ističe se u priopćenju

Gradski ured za obrazovanje 26. veljače 2020. sve je gradske predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove te učeničke domove dopisom upozorio na pojačanu kontrolu dostupnosti i eventualnu nadopunu higijenskih potrepština, s obzirom na koronavirus.

Također, stoji dalje u priopćenju, Gradski ured za obrazovanje zatražio je od svih odgojno-obrazovnih ustanova kojima je osnivač, žurnu organizaciju roditeljskih sastanaka na kojima će ravnatelji objektivno izvijestiti roditelje o sanitarno-higijenskim uvjetima kao i preventivnim mjerama koje poduzimaju u cilju zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika.

“Napominjemo da Gradski ured za obrazovanje kontinuirano prati informacije i preporuke nadležnih tijela te će u slučaju izdavanja bilo kakve preporuke od strane nadležnih službi, promptno reagirati sukladno dobivenim uputama”, stoji u službenom priopćenju.