SOCIJALNI DIJALOG: Održana 2. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu

Gospodarsko socijalno vijeće
Foto: Zagreb.hr

U Gradskoj upravi je održana 2. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu, a nazočio joj je i gradonačelnik Milan Bandić.

Radi se o sjednici tripartitnog tijela kojemu je cilj zaštita i promicanje gospodarskih i socijalnih prava, odnosno interesa radnika i poslodavaca, vođenje gospodarski, socijalno, porezno i razvojno usklađene politike te poticanje sklapanja i primjene kolektivnih ugovora na području Grada Zagreba te razmatranje pitanja od interesa za sve socijalne partnere.

“Nakon konstituirajuće sjednice ovo je prvi radni sastanak na kome se raspravljalo o mjerama aktivne politike zapošljavanja”, rekao je Igor Škrgatić, predsjednik GSVGZ-a te je pripomenuo da će se na sljedećoj sjednici osnivati radna tijela povjerenstva koja će se baviti konkretnim problemima i koja će se sastajati češće.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je istaknula da se na sjednici raspravljalo o već postojećim mjerama zapošljavanja te o novim koje se odnose na zapošljavanje pripravnika u suradnji s obrtničkim i ostalim komorama. 

“Posebnu pažnju ćemo posvetiti zapošljavanju osoba s više od pedeset godina kojih je u Zagrebu nezaposleno oko osam tisuća te zapošljavanju osoba s invaliditetom, dodala je zamjenica. Od 2014. do danas u Zagrebu je veliki pad nezaposlenosti”, rekla je Majić.