Snažna eksplozija uznemirila Zagrepčane, očevici kažu da je nešto palo s neba

Foto: Screenshot HRT

U blizini studentskog doma “Stjepan Radić” u Zagrebu nešto poslije 23 sata začuo se jak prasak, uz policije kažu da utvrđuju činjenično stanje.

Na licu mjesta su policija i vatrogasci koji su odmah ogradili područje oko velike rupe u asfaltu. Jarunska cesta i parkiralište prepuni su krhotina, a ima i oštećenih automobila, objavio je HRT.

Očevici Ante Baković i Miško Ćavar, studenti koji žive u domu “Stjepan Radić”, popularno zvanom “Sava”, kažu nam kako su vidjeli crveno svjetlo na nebu te da je nešto s neba palo. Zvučalo je kao detonacija. Ljudi su se prestrašili i počeli bježati. Nakon toga ugledali su rupu, oko koje su bili komadi željeza. Osjetili su miris koji je podsjećao na plin.

“Svi su istrčali, bila je panika na hodniku. Nitko nije znao što se događa. Sto teorija, ali vidjet ćemo sutra što je bilo”, kaže Ćavar.

“Čuli smo zvuk kako ubrzava avion i osjetili smo prasak. Odmah smo dotrčali jer smo mislili da je avion pao. Jedan čovjek je prolazio biciklom u blizini u trenutku udarca, pao je na zemlju, počeo se gušiti od tog dima. Ali uletjeli smo, povukli ga, dali mu vode i sve je bilo u redu”, kaže student Mateo Josipović koji također stanuje u domu “Stjepan Radić”.

Prema prvim informacijama iz službenih izvora, čini se da je na mjestu udara pronađen dio zrakoplovnog motora koji je padom napravio krater promjera oko tri metra i dubine jedan metar, objavio je Dnevnik.hr.

Na dijelu zrakoplova pronađenom u krateru vidi se crvena zvijezda i slova na ruskoj ćirilici, doznajemo neslužbeno iz pouzdanih izvora.

Nedaleko od mjesta udara pronađena su i dva padobrana. Jedan je zapeo na obližnjem drvetu, a na njemu je nepoznat predmet koji vatrogasci pokušavaju skinuti.

Još se uvijek ne zna kakav je predmet na tom padobranu. Na mjesto udara stigla je i vojna policija.