Modna revija “Žena za ženu” protiv nasilja nad nježnijim spolom [FOTO]

Modna revija Žena za ženu protiv nasilja nad nježnijim spolom [FOTO]
Foto: Dario Tepeš

Piše: Sandra Brambilla

U situacijama kada bi žena ženi trebala davati podršku i vjetar u leđa, susrećemo se sa situacijom u kojoj si žene međusobno podmeću nogu, ali uzrečica uvriježena u narodu da je „žena ženi vuk“ ne vrijedi u slučaju dviju ambicioznih i poslovnih žena koje su tijekom izvjesnog vremena postale dobre prijateljice, Matee Jakopine i Darije Petrović.

Bivša manekenka Matea još od malih nogu je bila zaluđena lijepim krpicama i estetikom stoga su i više nego shvatljive njezine brojne titule osvojene na izborima ljepote.

Modna revija Žena za ženu protiv nasilja nad nježnijim spolom [FOTO]
Foto: Dario Tepeš

Modeling i brojne odrađene revije odredile su njezin životni put te je sa sestrom Nikolinom otvorila Fashion Diva Boutique u Importanne Centru s ciljem da ponude tržištu nešto novo i nesvakidašnje, lepršavo, jedinstveno i zavodljivo.

Da sestre nisu sama lijepa lica te da su u svome naumu i uspjele, dokaz su mnoge poznate osobe koje nose odjevne kombinacije njihovoga modnog brenda, kao i suradnja na mnogim eventima poput Kraljice Hrvatske, City Modusa, Zagrljaja ljepote, Izbora za lice godine i mnogih drugih.

Novinarka Darija Petrović vješta je organizatorica brojnih događanja koja se bavi PR-om i društvenim mrežama.

Svoje znanje je brusila radeći na poziji PR i event managerice te voditeljice izdavaštva u brojnim hrvatskim tvrtkama kojima je zahvalna na izdanju preko 100 različitih stručnih publikacija, nekad kao jedna od autorica, a u svima kao urednica. Sudjelovala je i u raznim privatnim produkcijskim projektima, od kojih joj je najdraži gastronomski putopis po Hrvatskoj pod nazivom „Croatia’s Finest“, snimljen za National Geographic.

Modna revija Žena za ženu protiv nasilja nad nježnijim spolom [FOTO]
Foto: Dario Tepeš

Suradnja ujedinjuje žene, a zajedništvo ih osnažuje i potiče da čuju i razumiju jedna drugu.

Primjer navedenoga prikazan je kroz prijateljstvo i suradnju ovih dviju sposobnih mladih žena koje je urodilo plodom jer su u ovo vrijeme u kojem smo bombardirani sa svih strana teškim i sumornim vijestima, što koronom i smrću uzrokovanih istom, što ratom i stradanjima u susjedstvu, odlučile nabaciti vedriju i ljepšu temu i organizirati modnu reviju pod nazivom „Žena za ženu“, čiji je glavni sponzor upravo Matein i Nikolinin boutique.

Kako su organizatorice istaknule, mišljenja su da ženska snaga leži u ideji da žena ženi nije suparnica, niti konkurencija, već podrška. Međusobno se nadopunjavaju i podržavaju, a veoma rado će i jedna drugu preporučiti, pohvaliti, pomoći u nevolji, lošem danu i bolesti.

Koliko nam je svima nedostajalo druženje i razgovori s dragim ali i novim ljudima pokazuje što se za događanje tražilo mjesto više.

U ekskluzivnom prostoru zagrebačkoga restorana Eateria, naše organizatorice su upriličile ovaj hvale vrijedan događaj s tendecijom da zaživi i da postane stalan event koji će biti povodom druženja svake godine.

Revijom su željele iskoristiti pozornost, pružiti podršku i osvijestiti na problem nasilja nad ženama, na ugrožavanje temeljnih ljudskih prava, izricanje minimalnih kazni za počinjenje istih, kao i ukazati na prava transrodnih osoba.

Tim povodom gostovala je ravnateljica Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja „Duga – Zagreb“ Željka Barić, iza koje je dugogodišnje iskustvo rada sa žrtvama obiteljskog nasilja čiji je porast zabilježen u vrijeme socijalne izolacije koja je posljedica pandemije.

Majka višestruko silovane maloljetnice u Zadru prije osam godina hrabro je drhtavim glasom svjedočila o tom stravičnom događaju koji je promijenio živote ne samo stradale djevojke, njezine kćeri, već je utjecao i na cijelu obitelj koja se samo snagom volje i zahvaljujućim drugim snažnim ženama vratila u koliko toliko normalan život.

Poručila je cijelom muškom rodu kako NE uvijek znači NE.

Modnu reviju i kreacije brenda Fashion Dive, dijelom su nosile mlade manekene, a dijelom poznate uspješne žene, poput Gordane Rusak, Ive Loparić Kontek, Antonelle Malis, Anite Prke Đurašić, Ivančice Pahor, Maje Iličić, Romane Taylor…

U glazbenom dijelu programa, svojim divnim glasovima i scenskim nastupima zadivile su nas naše dive, operna crossover umjetnica, sopranistica Antonella Malis i „žena za sva vremena“ Zdenka Kovačićek.

Voditeljica eventa bila je elokventna Mateja Vukmirović, a događanje su uveličali i brojni gosti iz političkog i zabavnog života.

Izvlačila se i tombola na opće oduševljenje prisutnih, a za darove sretnih dobitnika pobrinuli su se sponzori događanja; partner eventa – Jet Club, Beauty room Lady Goga, frizerski i make up studio „Creativ Exclusiv“ by Ines Petrić, „Linico trajna šminka“ by Jasmina Puškar Kutleša, Maskice.hr, kozmetički salon „Lash More“, „Bing Win“, cvjećarnica „La Mia Arte“ – cvijeće s potpisom, Piena pjenušac „Dobre berbe“ i kozmetički salon „Svijetlana“.

„Napominjemo kako je cijela revija organizirana i bazirana isključivo na dobroj volji svih sudionica, a ne njihovoj osobnoj koristi. Zaista je divno što u svom životu imamo takve žene oko sebe, naše prijateljice. Bogatstvo je danas imati prijateljice!“, istaknule su organizatorice.

U čast i posvetu svim ženama, majkama i kraljicama, organizatorice su svakoj uzvanici podijelile crvenu ružu, i na taj način zahvalile svakoj ponaosob na podršci njihovom događanju i hrabrosti koju svakodnevno pokazuju svojim djelima.