SLUŽBENO POTVRĐENO: Otkazan je 29. zagrebački maraton!

Zagrebački maraton
Foto: Zagreb.hr

“Nakon stvarno velikih napora od nas da osiguramo sve potrebne uvjete za održavanje 29. zagrebačkog maratona, moramo Vas obavijestiti da nažalost moramo otkazati održavanje utrka. Ovim službeno otkazujemo ovogodišnji 29. zagrebački maraton!”, objavili su organizatori.

U priopćenju dalje stoji:

“Zagrebački maraton je nažalost kao i svi veći maratoni u svijetu ove godine doživio istu sudbinu. Zbog velikog broja sudionika iz Hrvatske i svijeta, unatoč mjerama koje smo pripremili, ne možemo svjesno ući u rizik ugrožavanja zdravlja naših trkača i potencijalnog širenja zaraze na druge naše sugrađane. Zagrebački maraton je veliki sportski događaj koji prvenstveno ima za svrhu promicanje zdravog života te svakako želimo da to tako i ostane.

Virtualne utrke će se naravno održati kako bi obilježili 11. 10. 2020. u duhu trčanja. Pripremamo sada ponude i detalje oko samog održavanja virtualnih utrka pa ćemo kroz koji dan sve objaviti na webu.

Svi sudionici će do kraja tjedna dobiti na mail obavijest s mogućnostima odabira za povrat novca ili prijenos startnine na 2021.

Ispričavamo se i Vama na ovako kasnom javljanju otkazivanja, no nismo mogli drugačije nego čekati krajnji rok da donesemo odluku uz sve preporuke nadležnih tijela. Nažalost, ova godina je za organizaciju svih događanja neizvjesna i teška. Koliko god smo se nadali da će održavanje biti moguće uz sve izmjene i pridržavanje epidemioloških mjera ipak je preveliki broj sudionika za trenutnu epidemiološku situaciju.

Nama kao organizatorima, je iznimno žao što moramo prekinuti tradiciju Zagreb maratona no sigurnost i zdravlje sudionika nam je na prvom mjestu.

Nadamo se da je ova godina stvarno izuzetak te da ćemo svi skupa dočekati 29. zagrebački maraton, 10. 10. 2021. s veseljem i zadovoljstvom kako i priliči jednom ovakvom događanju.”