SKIJAJ ZA SKIJAŠE: U subotu na Bijelom spustu humanitarna noćna utrka

Noćno skijanje - Sljeme
Foto: Facebook

U subotu, 11. veljače, u 19,00 sati, na sljemenskom Bijelom spustu održat će se humanitarna noćna utrka Skijaj za skijaše koju organizira Rotaract klub Zagreb Zrinjevac.

“Sudionici utrke mogu se prijaviti i uplatiti kotizaciju u iznosu 100 kuna u subotu, 11. veljače, od 16,30 sati, u restoranu Vidikovac, gdje će se, nakon utrke, oko 21,00 sat održati podjela medalja i prigodna proslava”, rekao je voditelj humanitarne akcije Ivan Horvat, uz napomenu da je parkiranje za posjetitelje predviđeno ispod Bijelog spusta.

Predsjednik Rotaract kluba Zagreb Zrinjevac Milan Vukadinović naglasio je da su ovu akciju planirali godinu dana, a sredstva koja se prikupe bit će namijenjena radu Skijaškog kluba za osobe s invaliditetom “Sljeme”.

“Nadamo se velikom odazivu te da će humanitarna noćna utrka postati tradicija”, dodao je Vukadinović, zahvalivši se gradonačelniku i Gradu Zagrebu na podršci.

“Naš klub Sljeme osnovan je 2006. i do danas smo naučili skijati oko 200 osoba s invaliditetom, a neki naši članovi nastupili su i na Paraolimpijskim igrama”, napomenuo je dopredsjednik Kluba Damir Mizdrak.

“Ova akcija će nam puno pomoći u radu, pogotovo zato jer nam je potrebna posebna oprema za skijanje prilagođena vrsti invaliditeta”, dodao je Mizdrak te zahvalio Rotaract klubu na organizaciji akcije i posebno Gradu Zagrebu od kojeg, kako je istaknuo, imaju dugogodišnju podršku.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da Grad Zagreb podupire ovu akciju jer se njome pomaže skupini naših sugrađana kojima je pomoć potrebna.

“Akciju ćemo financijski podržati, a bit ćemo i tehnička podrška. Na Sljemenu ima snijega i staza će biti dobro pripremljena”, dodao je gradonačelnik, zahvalivši organizatorima na ideji, trudu i na tome što pomažu potrebitima.