Sitni “kapitalisti” oprez, poreznici i carinici idu u pojačani nadzor!

Ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne kreću u pojačane nadzore obveznika koji obavljaju djelatnost servisa i popravka motornih vozila te trgovine na malo i sličnih djelatnosti.

porez_racun_blagajna

Pojačani nadzor obavljat će se u razdoblju od 27.10. do 02.11.2014. godine u suradnji sa ovlaštenim službenicima Carinske uprave, objavila je Porezna uprava.

Ovlašteni službenici Porezne uprave u suradnji s drugim nadzornim službama obavljaju kontinurano nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom u tijeku cijele 2014. godine te će se i nadalje provoditi zajedničke akcije kako bi se smanjio broj oveznika koji ne posluju u skladu sa zakonskim odrebama i time predstavljaju nelojalnu konkurenciju urednim poreznim obveznicima, stoji u priopćenju.

Porezna uprava poziva sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa “Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave. Nepravilnosti se mogu prijaviti i Carinskoj upravi također putem besplatnog telefona 0800-1222 ili adrese elektroničke pošte [email protected]