Singlom “Znak” punk-rock-brass bend Justin’s Johnson kreće u novo poglavlje svoje karijere

Justin's Johnson
Foto: Šime Bilić

Znakovitim novim singlom ‘Znak’ punk-rock-brass bend iz Splita Justin’s Johnson kreće u novo poglavlje svoje karijere. Nakon već dvadeset godina postojanja na sceni imaju novog diskografa Dallas Records te rade na novom, svojem trećem, albumu kojim će s čak dvadeset pjesama obilježiti tu značajnu obljetnicu svog djelovanja!

Pjesma ‘Znak’ nije samo pokretač novog vala u radu već je pjesma u pravoj maniri benda, zvučno bogata i vesela, sviračka, ali lako slušljiva i široko orijentirana.

Naravno Justin’s Johnson je vrhunski live band koji je svirao na najpriznatijim regionalnim binama poput onih na Exitu, Lake i OK festivalu te Skavillage festivalu u Italiji pa je onda, naravno, i pjesma takva da jedva čekate da je čujete uživo! Justin’s Johnson su: Miro Alač – vokal i gitara, Frane Mihalj – truba, Marin Cecić – saksofon i klavijature, Damjan Grubić – trombon, Bernard Andrijašević – bas gitara i Cyro Gastone – bubanj.

Autor pjesme Miro Alač o pjesmi je rekao: “Pjesma govori o klasičnom povuci- potegni odnosu dvoje ljudi sa zajedničkom pričom za koju se oboje nadaju da još nije gotova, ali čekaju onog drugog da povuče prvi potez. To se očituje i u samoj glazbenoj strukturi pjesme gdje početna entuzijastična brass dionica predstavlja nadu, distorzirana gitara na refrenu ljutnju, melankolične klavijature na versu opet sumnju, da bi nabrijani bridge i treći refren gdje sve pršti od energije konačno potvrdili pobjedu ljubavi nad dišpetom za na kraju teže izborenih nego što zvuči, 3:1..bez pomoći vara.”

Uz Miru Alača autora glazbe i teksta pjesme ‘Znak’ aranžeri pjesme su i Marin Cecić, Frane Mihalj, Giacomo Cenci, Bernard Vojko Andrijašević i Damjan Grubić. Pjesma je snimana u CEC Production Marina Cecića, a bubanj u Propeler studiju kod Jana Ivelića Pele. Pjesma je miksana u Studiju Mc Pavarotti u Mostaru, a radili su ga Saša Karabatak i Marin Cecić, a finalni master odrađen je u Sage Audio.

Za odličan spot koji itekako doprinosi dinamici pjesme i odlično prenosi bit benda zaslužni su: Toni Mijač redatelj i snimatelj, Hrvoje Radeljić zadužen za dizajn svjetla i Hrvoje Jadrić zaslužan za snimke drona. Spot su miksali i sredili sveprisutni Toni Mijač i Ivan Leontić. Spot je sjajno rasplesala i Cheerleading skupina – SOLINSKE MAŽORETKINJE čija je voditeljica Dorotea Jurić.

Toni Mijač redatelj spota osvrnuo se na video uradak riječima: “Video za ‘Znak’ je naš mali omaž pop/punk/rock spotovima 90ih godina MTV-a. Kako smo većina benda i ja odrasli u tom periodu koji je i glazbeno i vizualno utjecao na naš ukus, jednoglasno smo se dogovorili da bi to bio zabavan smjer u zadovoljavanju nostalgije prema toj specifičnoj estetici.”

Justin’s Johnson novom pjesmom pokazuje da je na vrhuncu svojeg kreativnog rada i da će i u novom poglavlju svoje karijere nastaviti svoj kvalitetan rad i osvojiti srca još mnogih slušatelja i gledatelja!

⬇ POGLEDAJTE SPOT ⬇