Sindikat biciklista i policija u zajedničkoj akciji na “tajnoj lokaciji”

Sindikat biciklista i policija u zajedničkoj akciji na "tajnoj lokaciji"
Foto: PU zagrebačka

U organizaciji udruge Sindikat biciklista uz potporu Policijske uprave zagrebačke jučer popodne provedena je preventivna akcija nadzora biciklista.

U sklopu akcije predstavnici Sindikata biciklista podijelili određeni broj svjetala za bicikle onim biciklistima koji nisu imali odgovarajuća svjetla, Time su ponovno ukazati na važnost poštivanja propisa i na potrebu da biciklisti budu vidljivi drugim sudionicima u prometu.

Osnovni cilj ove preventivne akcije je ukazati na važnost poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu, naročito biciklista i obvezne uporabe svjetala na biciklu kao i održavanja njihove ispravnosti, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Volonteri Udruge sindikata biciklista pokazali su iznimnu volju i odličnu suradnju, te su prilikom podjele svjetala na sve bicikle koji su uočeni bez svjetla, na bicikle montirali svjetla i naglasili potrebu kako biciklisti moraju biti vidljivi u prometu, prvenstveno radi svoje sigurnosti i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

S druge strane, biciklisti koju su na propisan način imali svjetla, nagrađeni su prikladnim poklonima.

Biciklisti koju su našli ovog puta na “tajnom mjestu” akcije, pohvalili su rad Sindikata biciklista i suradnju policije, a ujedno i zahvalili za montiranje svjetala na bicikle te prigodne poklone.