Evo što je policija poduzela nakon informacije da je biciklist vozaču prijetio nožem

Foto: Screenshot

Zagrebačka policija privela je 31-godišnjaka koji je na Vrbanima mahao nožem dok je biciklom prelazio ulicu na pješačkom prijelazu.

“U četvrtak, 6. lipnja 2024. u popodnevnim satima Policijska uprava zagrebačka zaprimila je tri dojave u kojima se navodi da mladić verbalno prijeti te pokazuje nož tijekom vožnje na biciklu na relaciji Rudeške i Horvačanske ceste, Golikove ulice te II. trebevečki odvojak”, priopćila je PU zagrebačka.

Istog dana, operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da bi se moglo raditi o 31-godišnjaku koji je ubrzo pronađen i priveden u službene prostorije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 31-godišnjak na naročito drzak i nepristojan način, narušavao javni red i mir tako što se na ulici kretao biciklom, u ruci držao nož na način da ga je učinio vidljivim drugim građanima te ih galameći vrijeđao.

“Osumnjičeni je uz prekršajnu prijavu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (članak 6.) te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (članak 29.) priveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je određeno zadržavanje”, stoji u priopćenju.