ŠIMA JOVANOVAC OBJAVIO NOVI SPOT: Slavonski bećar staroga kova nikad ne miruje! [VIDEO]

Foto: Bernard Kumić

Šima Jovanovac, ovaj neprikosnoveni slavonski bećar staroga kova, nikada ne miruje. I sam kaže da nikada nije bio aktivniji nego kao posljednjih mjeseci.

Naime, osim navedenog spota Šima će objaviti novi album zanimljivog naslova “Svi su sveci gore, a mi lole dole”. Pjesma “Slavim dane, godine, starost me ne brine” nalazi se na tom albumu.

Šima će u idućih nekoliko mjeseci održati veliki broj koncerata i nastupa diljem cijele Hrvatske. Iako je prešao sedamdesetu, kaže da ga starost ne brine, jer ju doživljava kao privilegiju, a ne kao kaznu. “Ostajem svoj do kraja” – ponovio je više puta. Od njegovih većih koncerata valja napomenuti nastup u osječkoj dvorani Zrinjevac koji će se pod nazivom “Šimunovo” održati 15.04.2023. Kruna svih koncerata bit će na dan Svetog Šimuna, 28.10.2023. u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Čest je gost na domaćim TV i radio postajama, a dnevno zna napraviti i po nekoliko intervjua. Nema sumnje da je Šima, sportskim riječnikom rečeno, “ubacio” u petu brzinu i teško da ga nešto može zaustaviti u naumu da realizira sve zacrtane ciljeve.

Glazbu za pjesmu “Slavim dane, godine, starost me ne brine” potpisuje Šima Jovanovac, tekst je napisao Mirko Benčić, aranžirao je Krunoslav Mihaljević. Režiju spota radio je Mario Šulina.

Ideja i globalni scenarij spota potekao je od autora glazbe i izvođača Šime Jovanovca. U jednom vedrom ozračju uživamo u prizorima paralelnog života dvora i sela u Slavoniji. Poveznica im je car Franjo Josip odnosno njegov lik na dukatu koji u niskama resi grudi mladih djevojaka, ali zvonko zvoni i uz kartašku igru veseljaka raznih staleža, moći i podneblja. Moto je: “Prošlo, prošlo, prošlo je u veselju sve …. Slavim dane, godine, starost me ne brine”.

Gajde svira Adam Svirčević, violinu Stjepan Rudinski Ruda, klavir Viktor Čelant. Dežurni dvorski tamburaški sastav su “Žeteoci”. Vuk Ognjenović vodi poletnu, baletnu skupinu, kolo pleše KUD “Tomislav”. Uz pjesmu i pošalice perje čijaju nenadmašne “Vranovke”.

Lokacije snimanja spota su: Bukovlje (rodna kuća Marice Mišković) i Hrvatsko narodno kazalište Osijek. Lik Franje Josipa utjelovio je Miroslav Čabraja. Uncle Sam je oživio kao veseljak umijećem Vjekoslava Jankovića. Generalismus Jean je postao Ivan Lončar Žan. Trenkovog pandura (serežana) s kartaškim vještinama donosi Ivica Oršolić Iva. Kartaju Josip Benaković i Vlado Mejdanac. Inspektor Poirot šarmira i dijeli poljupce kroz osobitost Mirka Benčića. Fatalne dame su Ljiljana Benčić i Anamarija Žonka.

Ruža Miler je čudotvorac šminke za likove u spotu. Snježana Cindrić je besprijekorno obukla naše slavne likove, a scenograf je Mato Ivić.