SEVERINA NIJE JEDINA: Još su neke poznate osobe zatražile minimalac od države!

Novac - kune
Foto: Pixabay

Veliku je pažnju javnosti izazvala vijest da je popularna pjevačica Severina Kojić zatražile od države pomoć za isplatu minimalnih plaća.

Ona se odmah oglasila i rekla da je pokrenula postupak za obustavu postupka i da neće koristiti ovu mogućnost, no nakon toga se doznalo da su i neke druge poznate osobe iz svijeta showbussinesa zatražile minimalac od države!

Kako piše 24 sata, ovu mogućnost iskoristio je Marko Grubnić, stilist i modni dizajner koji je vezan je poslovno uz mnoge estradne umjetnike, a u posljednja dva mjeseca estrada je potpuno obustavila sve aktivnosti.

“Zbog situacije s virusom Covid-19 u kojoj je stalo sve poslovanje, kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu, i sam sam se našao u okolnostima zbog kojih moj posao, a samim time i prihodi trpe”, rekao je Grubić.

Napomenuvši da kao građanin Republike Hrvatske, uredno i redovito plaća sve doprinose, davanja i poreze, on Grubić je rekao da je ostvario “puno pravo na mjere potpore koje je Vlada Republike Hrvatske omogućila svim poduzetnicima i obrtnicima tijekom ove krize”.

Mogućnost dobivanja potpore u visini iznosa minimalne plaće iskoristio je i profesor kineziologije Mario Valentić. On je vlasnik obrta za rekreacijske djelatnosti i umjetničko stvaralaštvo, što znači da je ovog trenutka njegovo poslovanje svedeno na nulu, pa tako i zarada.

Potporu je zatražio i suvlasnik kazališta “Luda kuća” Rene Bitorajac. Njegovo kazalište poslovalo je iznimno uspješno i karte za sve predstave bile su tjednima unaprijed rasprodane, a onda je početkom ožujka sve stalo. Već dva mjeseca sva kazališta u Hrvatskoj su zatvorena, a riječ je o velikom pogonu i velikim troškovima održavanja.