JOŠ SE ZBRAJAJU ŠTETE: U 25 škola učenici se neće vratiti prije rujna, a u neke ni tada

JOŠ SE ZBRAJAJU ŠTETE: U 25 škola učenici se neće vratiti prije rujna, a u neke ni tada
Foto: Screenshot HRT

U snažnom potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka stradale su i brojne škole. Njih 25 pretrpjelo je veća oštećenja zbog kojih se učenici u njih neće vratiti prije rujna, a neke ni do tada neće biti obnovljene.

U Gimnaziji Tituša Brezovačkog, u učionicama i hodnicima, vidljive su posljedice potresa. Ipak, ravnatelj Damir Jelenski vjeruje da će najesen škola biti spremna za nastavu.

“Vjerujemo da će se na jesen ovdje održavati nastava u punom jeku i da će škola biti obnovljena potpuno”, kazao je Jelenski za HRT.

Od 433 dječja vrtića te osnovne i srednje škole kojima je osnivač Grad Zagreb – 25 se zbog oštećenja u potresu ne može upotrebljavati, a njih četiri – dvije osnovne i dvije srednje – imaju crvenu oznaku.

“U 12 objekata nećemo moći imati nastavu, međutim 421 objekt će biti spreman do 1. rujna ove godine za prihvat djece i učenika”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Neke objekte čeka dugotrajna obnova pa nije jasno kako će rad biti organiziran ako se nastava i program nastave u svibnju.

“Ono što mogu jamčiti je da ćemo 11. svibnja, oni koji budu htjeli, mogli ići od 1. do 4. razreda biti u svojim klupama”, izjavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.