Šesta sezona popularne kriminalističke serije “Grantchester” uskoro na HTV-u

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 4. srpnja na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20:05 počinje s prikazivanjem šeste sezone serije „Grantchester“.

Godina je 1958., a u selu Grantchester u Cambridgeshireu nešto se kuha. Velečasni Will Davenport (T. Brittney) uživa u ulozi energičnog župnika koji se ne libi dizati prašinu i suprotstavljati se konvencijama kako bi pomogao bilo kome u nevolji.

Uloga koju toliko voli smetat će njegovim idealima kad se dobroćudni kapelan Leonard Finch (A. Weaver) nađe usred skandala koji uzdrma principe Willova najboljeg prijatelja inspektora Geordieja Keatinga (R. Green), izbezumi domaćicu gđu Chapman (T. Peake-Jones) i probudi inat u Geordiejevoj supruzi Cathy (K. Ainsworth).

Willovo i Geordiejevo prijateljstvo naći će se na kušnji kad se u Geordiejevom životu pojavi stari prijatelj iz vojske. Johnny (S. Dooley) je odvjetnik koji brani ljude koje Geordie pokušava zatvoriti. No prijateljstvo iskovano u burmanskom logoru veže Geordieja uz tog čovjeka sumnjiva morala, osobito kad se Willov idealizam sve više doima kao naivnost.

Unatoč različitim stavovima Geordie i Will zajedno rješavaju niz slučajeva, od ubojstva na godišnjem odmoru u ljetnom kampu, preko osporavanih posvajanja, žestokog suparništva na lokalnim izborima, noćnih utrka američkih vojnika, smjelih pljački, studentskih prosvjeda protiv nuklearnog naoružanja do ubojstva glazbenog producenta.

Čini se da se moral i zakonitost svako malo nađu na suprotstavljenim stranama. Ali kad se pitanje što je zapravo pravda postavlja zbog neugodno bliske situacije, Will će morati uložiti svu svoju vještinu i empatiju kako bi uspješno brodio uzburkanim vodama i pomogao onima koje voli.

Uloge: Robson Grenn (Geordie Keating), Tessa Peake-Jones (gđa Chapman), Tom Brittney (Will Davenport), Al Weaver (Leonard Finch), Kacey Ainsworth (Cathy)