Kriminalistička serija “Viši inspektor Banks” od sljedećeg tjedna na HTV-u

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 4. studenog na Drugom programu (HRT-HTV2) u sklopu ciklusa Krimi petak u terminu od 21:50 počinje s prikazivanjem serije “Viši inspektor Banks”.

Stephen Tompkinson i Andrea Lowe glume upornog i tvrdoglavog višeg inspektora Alana Banksa i živahnu i svojeglavu narednicu Annie Cabbot u tri uzbudljive kriminalističke priče 1. sezone serije.

Dojmljivi jorkširski krajolici kontrast su trima teškim kriminalističkim pričama koje su ekranizacija romana o inspektoru Banksu autora Petera Robinsona. Višestruko nagrađene knjige o inspektoru Banksu stekle su međunarodnu slavu i prevedene su na 19 jezika.

U ovoj seriji suvremenih policijskih trilera u kojima je glavni lik simpatičan i uvjerljiv detektiv, vidjet ćemo pomno razrađene priče pune obrata i intrigantnih i dojmljivih likova.

U prvoj epizodi viši inspektor Banks i narednica Annie Cabbot istražuju podmetnuti požar u kojem su izgorjela dva broda na kanalu. U svakom su pronašli jedno mrtvo tijelo. Ali tko je trebao biti žrtva – usamljeni knjižar ili mlada heroinska ovisnica?