Sastali se muftija akademik Aziz ef. Hasanović i počasni predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić

Sastali se muftija akademik Aziz ef. Hasanović i počasni predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić
Foto: Press

U ponedjeljak, 21.11.2022.god, u Islamskom centru Zagreb, muftiju akademika Aziz ef. Hasanovića posjetio je počasni predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Panevropske unije prof. dr. Franjo Topić.

Muftija i prof. Topić su razgovarali o dosadašnjoj suradnji i potrebi za produbljenjem iste. Prof. Topić je upoznao muftiju s osnivanjem Zaklade Ljudsko bratstvo koja će djelovati na tragu ideja o ljudskom bratstvu pape Franje i velikog imama Ahmeda El Tayyeba.

Jedan od projekata koji će se realizirati na ovom tragu je i izgradnja Centra Ljudsko bratstvo koji se gradi u Margetićima kod Novog Travnika, Bosna i Hercegovina. Muftija je informirao prof. Topića o pripremama za konferenciju krajem siječnja u Zagrebu o Ljudskom bratstvu.

Muftija i prof. Topić su istaknuli značenje rada na izgradnji mira i zajedništva što predstavlja temeljni zadatak svih ljudi dobrih namjera, a što bi vjernici svakako morali biti.

Zaključili su da postoji mnogo prostora za razvoj suradnje te da se u narednom razdoblju valja uložiti dodatan napor kako bi se ostvarili  veći rezultati zajedničkog rada na općem dobru.