SANJA I DRAŽEN: Spojio ih marketing, a onda se rodila ljubav…

SANJA I DRAŽEN: Spojio ih marketing, a onda se rodila ljubav...
Foto: Screenshot Youtube & Lipofsky Basketballphoto.com

U Facebook grupama posvećenim gradu Zagrebu često se može vidjeti jedna fotografija Sanje Dolažel i Dražena petrovića snimljena osamdesetih na Strossmayerovom šetalištu. Ona je uspomena na jedno prohujalo vrijeme kojeg se s nostalgijom sjećamo, ali i puno više od toga…

“Imala sam tad 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš”, rekla je Sanja Doležal (56) o jednogodišnjoj strastvenoj ljubavi s Draženom Petrovićem.

Pjevačicu Novih fosila i košarkaša upoznao je glazbeni menadžer Zoran Škugor u zagrebačkom Klubu Šibenčana. S njim su bili mama Biserka i tata Jovan. Trebala je to biti dobra marketinška priča. I bila je, ali iznjedrila je i puno više, piše portal 24 sata.

Sanja je po uputama Zorana Škugora počela odlaziti na Cibonine utakmice, a on na njezine koncerte, pa je prijateljstvo između nje i Dražena ubrzo preraslo u ljubav.

Nisu se skrivali od javnosti. Kad su bili slobodni, on od utakmica, a ona od koncerata, šetali su rukom u ruci po Strosmayerovom šetalištu, zagrljeni po Trgu… Zagrepčani su im prilazili, govorili da su divan par, željeli im brak, djecu, sreću… Bili su i česti gosti poznatih zagrebačkih restorana kao i tad kultnog kluba Saloon.

“Iako su Fosili punili svaku dvoranu, shvatio sam da hitovi nisu dovoljni za ostanak na vrhu. Trebalo je smisliti nešto atraktivnije čime će se privući novinari, a zatim i čitatelji. Jer, ti čitatelji kupovali su kasete i ulaznice za koncert. Bio je prijedlog da ju marketinški spojimo s nekim bogatim Arapom, ali sam odbio jer to bi bila jednokratna vijest, a trebalo nam je nešto o čemu će se kontinuirano pisati. Predložio sam Dražena i oboje su pristali”, rekao je Škugor.

Dražen je Sanjom bio očaran. Baš kao i ona s njim. Oboje su bili mladi, popularni i slobodni. Djevojke su ganjale Petrovića, obožavatelji salijetali Sanju, no te godine njih dvoje živjeli su jedan za drugog.

Ali odvojenost je učinila svoje. Dražen je igrao po svijetu, a Sanja imala i 200 koncerata godišnje. Ona “Daleko od oka, daleko od srca” pokazala se točnom. Emocije su ugasnule, da bi nakon godinu dana vezu priveli kraju. Bilo je to 1986., prisjetio se Škugor. Dražen je i nakon prekida govorio da je Sanja velika umjetnica.

I dalje su ostali bliski. Kad god bi uhvatili slobodnog vremena, našli bi se na ručku kao prijatelji. Ostali su u dobrim odnosima i jako se poštivali. Šibenčanin je i dalje dolazio na njezine koncerte. Poginuo je u prometnoj nesreći kod gradića Denkendorfa, a u trenutku smrti imao je samo 28 godina.

“Bio je zaista poseban. Strašno sam doživjela njegov odlazak. Još mi je teško pomisliti da ga više nema. Sjećam se našeg posljednjeg susreta na jednom koncertu”, rekla je jednom prilikom Sanja.