Sandra Švaljek: O izvanrednim izborima odlučit će Bandić

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek u srijedu je poručila da će o mogućim prijevremenim lokalnim izborima odlučiti gradonačelnik Milan Bandić.

sandra_svaljek

Nakon što je u utorak gradonačelnik Milan Bandić najavio da će izaći na iduće izbore – bez obzira na to bili oni prijevremeni lokalni ili parlamentarni, aktualiziralo se pitanje mogućih prijevremenih lokalnih izbora u Zagrebu.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek je u srijedu za Radio Sljeme izjavila da će “o tome, u konačnici, odlučiti sam gradonačelnik”.

“Oni razlozi za prijevremene izbore koji bi proizlazili iz nemogućnosti donošenja proračuna, dakle, iz nečega što je u domeni odlučivanja bilo Gradske skupštine, bilo mene – ti razlozi u ovom trenutku ne postoje. Postoje samo razlozi koji se tiču osobne odluke gradonačelnika i on će naravno tu postupiti prema svojoj savjesti”, istaknula je Švaljek.

Odbacila je i neka medijska nagađanja da je Bandić najavom izbora, zapravo, želi zamijeniti.

“Mi komuniciramo i naši razgovori nikad nisu išli u smjeru nepovjerenja”, rekla je Švaljek. Pohvalila se i dobrom suradnjom s Gradskom upravom te sa svim pročelnicima.

Bandić se sinoć sastao s koordinatorima udruge Klub liste birača Milana Bandića.

Izjavio je da poštuje trodiobu vlasti, no s obzirom na to da mu, kaže, nije nigdje zabranjeno da politički djeluje, planira izići na sljedeće izbore bili oni prijevremeni, lokalni ili parlamentarni.

Udruga za sada ima malo više od 900 članova, a kako je Bandić najavio, borit će se za toleranciju i zajedništvo.