RUKOMET: Hrvatska u Osijeku nadigrala Mađarsku, Martinović i Štrlek zabili po šest golova [VIDEO]

RUKOMET: Hrvatska u Osijeku nadigrala Mađarsku, Martinović i Štrlek zabili po šest golova
Foto: HRS

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija pobijedila je Mađarsku u drugom kolu EHF EURO Kupa 31:27 (17:13), i tako na najbolji mogući način nakon devet mjeseci prinudne stanke zbog koronavirusa započela novi ciklus natjecanja.

HRVATSKA: M. Šego 9/36, M. Car 1/1, D. Duvnjak 5/9, I. Vida – , F. Mileta- , Š. Ivić 1/1, M. Štrlek 6/8, I. Čupić 3, Ž. Musa 3/4, L. Cindrić 1/1, I. Brozović 2/3, H. Jaganjac 1, I. Martinović 6/8, D. Pavlović 3/4, izbornik: L. Červar

MAĐARSKA: D. Bosz 1/3, M. Szekely 8/37, H. Vajda – , C. Leimeter 1/2, E. Hanusz 3/3, P. Ligetvari 1/1, B. Boka 4/5, M. Rosta 1/2, Z. Ilić – , D. Mathe 4/7, B. Bujdoso 4/4, Z. Szita 3/8, R. Bodo 6/6, I. Toth 0/1

Hrvatska je relativno mirno otvorila susret. Za manje od osam minuta imala je plus tri 5:2. Ali i Mađarska je imala svoje napadačke adute posebno u Richardu Bodi koji je s lakoćom pogađao i s deset metara. Gostujuća obrana, posebno središnji dio bila je vrlo čvrsta, tako da naši vanjski igrači nisu imali previše prilika za udarac.

Sredinom prvoga dijela Mađarska je najprije stigla do izjednačenja, a onda i vodstva 7-8. Lino Červar je brzo reagirao i u napad poslao Domagoja Pavlovića i Ivana Martinovića. U obrani 5–1, prednjega je zaigrao Domagoj Duvnjak i stvari su opet brzo sjele na svoje mjesto, pa je Hrvatska u 21. minuti imala 11:9.

Do kraja prvoga dijela s nekoliko brzih i lakih pogodaka nakon odličnih reakcija u obrani, Hrvatska je mirno otišla na predah s plus četiri (17:13).

Sjajno je tih 30 minuta odigrao Manuel Štrlek koji je imao realizaciju pet od pet.

U nastavku naša obrana djeluje malo uspavano i Mađarska serijom od tri pogotka zaredom brzo dolazi na 17:16. Nakon nepunih pet minuta igre rezultat je 18:18, pa hrvatski izbornik mora zvati minutu predaha. Ona je očigledno dobro iskorištena i Hrvatska je vrlo brzo vratila prednost na svoju stranu, te povela 21:18.

Ali Mađari su uporni. Opet rade seriju od 3:0 i stižu do novog izjednačenja u 41. minuti. Nakon desetak minuta igre pogodak za pogodak, Marin Šego uspijeva povezati tri obrane zaredom od kojih je jedna bila sedmerac i Hrvatska bježi na 29:26 manje od četiri minute do kraja. Hrvatska je na kraju dobila 31:27 i zasjela na prvo mjesto skupine.

Po šest pogodaka za našu reprezentaciju dali su Manuel Štrlek i Ivan Martinović. Najbolji u mađarskim redovima Richard Bodo sa šest pogodaka iz šest pokušaja.

Poslušajte izjave koje su nakon utakmice dali Ivan Martinović i Manuel Štrlek:

Komentari