Robbie Williams ‘zapalio’ Zagreb, Bandić ga pozvao u Mošćenicu

Ja sam Robbie fuckin’ Williams, i sljedeća dva sata vaše dupe je moje! – riječi su to kojima je ovaj britanski glazbenik pozdravio publiku i započeo svoj veliki koncert u Zagrebu, na Dinamovu stadionu u Maksimiru. Iako je prije koncerta metropolu „zalio“ jaki pljusak, vrijeme se uoči koncerta ipak smirilo pa je koncert počeo kako je i planirano.

61418

Ovaj koncert održan je u sklopu turneje „Take The Crown“, a prije same zvijezde nastupio je još jedan pjevač koji osvaja svjetske glazbene top ljestvice – Olly Murrs. Robbie Williams se, pak na samom početku koncerta na pozornicu spustio sajlama s vrha scenografije u obliku njegove glave, a nakon pozdrava publiku je odmah razgalio poznatim hitom „Let Me Entertain You“..

Nakon toga uslijedio je niz hitova pjevača koji je jedan od rijetkih koji je uspio izgraditi solo karijeru nakon što se na svjetskoj sceni proslavio kao dio boy banda, a u njegovim je uspješnicama uživao i gradonačelnik Bandić, koji ga je i posjetio prije izlaska na pozornicu. Naravno, Williams je obećao da će se u Zagreb, u kojem ga je dočekalo oko 45.000 fanova, sigurno vratiti.

Ovaj je utorak bio posebno sretan i za jednu obožavateljicu Maju koja je s Williamsom završila na pozornici, od njega dobila zagrljaj, poseban tretman i pjesmu koju je posvetio njoj, “Strong”. Prije nego što je zapjevao kazao je da bi sad mogao biti Hrvat te pitao hoćemo li ga primiti, a publika je odgovorila vriskom. Potom je sretnoj Maji poručio da se opusti i uživa dok on pjeva pjesmu zbog koje se osjeća jako staro.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dan nakon koncerta rekao je novinarima da je Williams očigledno “vrhunski šoumen”. “Furati sa sobom 80 šlepera i vojsku od 150 ljudi znači da čovjek zna svoj posao – da putuje svijetom, zabavlja ljude i zarađuje dobre pare”, rekao je Bandić. Dodao je da je glazbenika pozvao na Jadran, u Mošćenicu, najljepšu zagrebačku vilu na moru.