Puštena u promet obnovljena Jankomirska ulica

U promet je jutros pušten obnovljeni dio Jankomirske ceste nakon pola godine rekonstrukcije i izgradnje prometnice od Šoljanove ulice do Ljubljanske avenije.

jankomirska-ulica-obnovljena

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je da ukupna vrijednost investicije u prometnu infrastrukturu u Jankomiru ove godine iznosi 10 milijuna kuna.

“Nakon Šoljanove koju smo pustili u promet prije tri tjedna u duljini od 750 metara, sada je u promet pušten i obnovljeni dio Jankomirske ceste”, rekao je Bandić i naglasio da će to dijelom rasteretiti Ljubljansku aveniju i napraviti premosnicu Ljubljanske avenije sa Šoljanovom ulicom.

U duljini od oko 600 metara na Jankomirskoj cesti je napravljena nova kolnička konstrukcija s nogostupima i biciklističkom stazom te postavljena kanalizacija, vodovodna instalacija, javna rasvjeta, a cijeli potez je i hortikulturno uređen.

Za sljedeću godinu Bandić je najavio uređenje produžetka Šoljanove do Škorpikove.

Podsjetio je kako se na uređenju Jankomirske ceste intenzivno radilo proteklih šest mjeseci iako su imali dva imovinsko-pravna problema koja će, kako se nada, iduće godine biti uspješno riješena. Posebno je zadovoljan biciklističkom stazom koja je “postala standard zagrebačkih prometnica i postavlja se gdje god je to moguće”.

Pomoćnik pročelnika za ceste Milan Rendulić ocijenio je važnim uređenje i otvorenje obnovljenog dijela Šoljanove ulice i Jakomirske ceste za normalno odvijanje prometa u ovom dijelu grada “gdje je prije bilo prometno usko grlo”.

Podsjetio je kako su u Zagrebu ovo ljeto krenuli s uređenjem Radničke ceste odnosno spajanjem do nadvožnjaka tako da će istočni kolnik biti dovršen do kraja ove godine, a preostali dio do proljeća 2014. Od kapitalnijih radova, izdvojio je i radove u Cesarčevoj i Bakačevoj ulici gdje se trenutno rekonstruira komunalna infrastruktura, a potom će ići i kameno opločenje.

Dio novca uložen je također u održavanje i rekonstrukciju tramvajskih pruga, dodao je.