REKORDNA ZAPLJENA: 51-godišnjak “pao“ s više od 10,5 kilograma raznih droga

Foto: PU istarska

Rovinjska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg sumnjiči da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Nakon prikupljenih operativnih informacija, a temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici su 2. veljače u jutarnjim satima obavili pretragu doma i prostora u Ulici braće Pesel u Rovinju koje koristi osumnjičeni te su pronašli 20 PVC paketa hašiša ukupne bruto težine 5.547,55 grama, sedam staklenki sa marihuanom ukupne bruto težine 4.500,7 grama te dvije staklenke i četiri PVC vrećice sa sadržajem kokaina ukupne bruto težine 523,8 grama. U pretrazi je pronađena i veća količina novca koji je bio spremljen zajedno s drogom i za koji se sumnja da je stečen prodajom droga, te tri digitalne i jedna kuhinjska vaga kao i stroj za varenje – vakumiranje, stoji u priopćenju Policijske uprave istarske.

Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, jutros u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Ovo je najveća zapljena droge na području policijske uprave u tekućoj godini te će policijski službenici i dalje nastaviti intenzivno raditi na pronalasku preprodavača droge i suzbijanju problematike zlouporabe droga.