RAZGOVOR: Jerko Ćesić Ljudina, trener koji na Kutiji šibica vodi ekipe u sve tri kategorije

RAZGOVOR: Jerko Ćesić Ljudina, trener koji na Kutiji šibica vodi ekipe u sve tri kategorije
Foto: Press

Ime Jerka Ćesića poznatijeg pod nadimkom Ljudina, dobro je poznato svim ljubiteljima velikog i malog nogometa budući da se radi o čovjeku koji je dulje od tri desetljeća povezan s nogometom pa tako neizostavno i s kultnim malonogometnim turnirom Kutija šibica.

Iako je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine s NK Posušje nekako se stječe dojam da mu je puno draža titula osvajača Kutije šibica.

“Veliki sam zaljubljenik u nogomet i sportski zanesenjak koji je nekad igrao nogomet, ali su me ozljede spriječile da ostvarim ozbiljniju karijeru. Brzo sam shvatio da mi je pametnije da prestanem igrati i počnem voditi ekipe, a na Kutiji kao voditelj nastupam još od 1995. godine. Došao sam s ekipom MNK Sec iz Širokog Brijega za koju sam tada okupio Baku Sliškovića, Bazinu, Bubala, Haraminu, Margetu i druge prekaljene igrače i već u tom premijernom nastupu smo osvojili turnir”, prisjetio se Ljudina početaka na Kutiji.

“Već za iduću Kutiju sam pojačao momčad i doveo Vedrana Runju, Igora Musu, Ivana Leku, ali imali smo peh i ispali u prvom krugu. Lakše mi je što su me izbacili moji Hercegovci jer su u ekipi, između ostalih, bili Predrag Jurić i Vlado Prskalo, ali to vam je čar Kutije: jedne godine je osvojiš, a druge ispadneš u prvom krugu. Evo to se dogodilo i Quattro Leonesima koji su ove godine ispali u prvoj utakmici”, kaže Ljudina dodajući da se na pobjednike protivnici uvijek najviše napale pa je njima povratak na Kutiju još teži.

“Ali ponavljam, upravo u tome je čar Kutije i zato je volim i podržavam. Zato i dolazim već 35 godina na turnir sa svojim momčadima”, poručuje Ljudina koji nije uspio ponoviti taj rezultat i osvojiti turnir, ali nije nezadovoljan.

“Uvijek sam imao dobru ekipu i znali smo imati uspjeha, igrali smo i četvrtfinala i ostavio sam traga na Kutiji tijekom svih tih godina. Svima je san zaigrati Kutiju na Štefanje, a mi smo imali tu sreću prošle godine kada smo dosanjali san koji svi sanjaju”, dodaje.

Ove godine Ljudina je na Kutiju stigao kao voditelj ekipa u svim kategorijama pa tako Svadbeni salon Bagušić Good Life Fitness Centar igra u seniorskom dijelu, C.B. Off-On Toni i Gogo Zgi nastupaju u veteranskom dijelu, dok u ženskom dijelu Ljudina vodi ekipu Konoba Tomić Brač Beach Bar Cool Split na nagovor svog prijatelja Jakše Michielija Tomića.

“Dobro nam ide jer evo guramo sa sve tri ekipe prema završnici i nadam se da ćemo sa sve tri ekipe igrati na Štefanje . Seniore, za koje igraju provjereni i dokazani igrači velikog i malog nogometa očekuje susret s ekipom Sveti Jakov Dugi Rat koji su prije par godina osvojili Torcida kup, ali mi ih se ne bojimo. Vjerujem u svoje momke i siguran sam da uz podršku navijača prolazimo dalje. U momčadi su odlični vratar Bačak, Landeka koji je ponikao u Dinamu s Lukom Modrićem, odlični Dado Penava iz MNK Seljak Livno koji igra za bosansku malonogometnu reprezentaciju, dva mlada Begića itd. ”

Veteransku ekipu je Ljudina sastavio od velikonogometaša iz Dalmacije i Hercegovine pa kaže kako sad ima slatke brige koga ubaciti protiv Promotion Playa koji su također jaka ekipa.

Ove godine se Ljudina po prvi puta okušao u ženskom dijelu turnira, a kaže kako njegove cure igraju sjajno te bi “posramile i brojne muške nogometaše”.

“Nije lako voditi tri ekipe, ali ja sam cijelim srcem u tome i zbilja bih volio nešto napraviti ove godine i nadam se da sa sve tri ekipe kročim prema završnici bez obzira što su svi protivnici jaki i što ih mi sve respektiramo. Ali ja vjerujem svojim ekipama i nadam se prolasku u četvrtfinale koje se igra na Štefanje, a onda što bude. Možda se vidimo i u finalu”, optimističan je Ljudina dodajući da je ionako uvijek bio “bolji voditelj ekipa nego igrač”.

“Na kraju moram pohvaliti organizatore turnira koji zbilja rade sjajan posao i dižu ovaj turnir iz godine u godinu te mi se čini da je ove godine turnir na još višem nivou nego prethodnih godina”, zaključuje Ljudina.