OVAJ MLADIĆ TREBA NAŠU POMOĆ: Teško je bolestan, ima samo baku Jelu koja od rođenja o njemu brine…

Foto: Facebook

MOLIM DA PROČITATE ovu moju priču… Ja sam Ivan Zucalo 22 godine. Tako počinje svoju objavi na Facebooku Ivan Zucalo, mladić koji boluje od teškog oblika cerebralne.

Ivan dalje piše:

Ja sam iz Dubrovnika, zadnjih 10-ak godina živim kao podstanar u Krapinskim Toplicama jer mi je potrebna stalna rehabilitacija.

Foto: Facebook

U najgore vrijeme, neposredno prije korona pandemije, operiran mi je kuk, zdjelica i tetive, te sam nepokretan ležao 6 tjedana u gipsu. Cijelo vrijeme o meni se brinula baka, koja je i sama slaba i bolesna ali bi za mene sve napravila.

Gips mi skidaju kad je pandemija već uzela maha, tako da me otpuštaju iz bolnice već nakon par dana, i opet na brigu baki. Imao sam užasne bolove i hrabro sam uz baku sve izgurao, ali sad mu je potrebna rehabilitacija, a bolnica za rehabilitaciju je zatvorena radi korone.

Baka je primorana plaćati mi privatno fizioterapeute kako bi mi oporavak nakon toliko muka tekao uredno. S obzirom da ja i baka živimo od bakine mirovine i moje invalidnine, a plaćamo podstanarstvo, to je neizvedivo.

Inače, za one koji me ne poznaju slijedi moja životna priča.

Mama mi je u osmom mjesecu trudnoće imala saobraćajnu, ali sam se izborio za život i šokirao sve pa čak i doktore. Međutim, posljedice su ostale, cerebralna paraliza i borba cijeli život.

Doktori su rekli baki da neće moći samostalno ni disati, ni govoriti, ni jesti… ali uz mene sve je postalo moguće.

Baka i ja sada jedno drugome pomažemo. Ja se krećem u električnim kolicima, odlazim u ljekarnu, dućan,…

Jedina moja želja je još da počnem samostalno hodati, da budem spreman za samostalni život, zbog čega sam i išao na operaciju.

Zato molim sve ljude, pomozite mi !!

Nemojte, molim vas, da ovo prođe samo s citanjem, uplatite samo nekoliko kuna, svi pomalo, i pomoći ćete mi puno i puno će mi značiti.

RAČUN ZA UPLATE: SWIFT: HPBZHR2X

IBAN HR8223900013213311866

Paypal: ivanzucalo77@gmail.com

ADRESA: Ivan Zucalo
Matije Gubca 3
49217 Krapinske Toplice
Croatia