Radovi na Parku 5. studenoga u povodu obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika

Radovi na Parku 5. studenoga u povodu obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika
Foto: Zagreb.hr

Na križanju Savske ceste i Koturaške ulice danas je, u povodu obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem otkrio ploču i time označio početak radova na uređenju Parka 5. studenoga.

Bandić je istaknuo kako su Grad i Vijeće Gradske četvrti Trnje podržali inicijativu Udruge Roma u Hrvatskoj Kali – Sara za uređenjem parka, osiguravši 600.000,00 kuna. 

“Time demonstriramo multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost našega grada, ali i njegovu otvorenost i sigurnost bez kojih nema napretka. To je naš ponos i moj najveći projekt u ovih 20 godina”, rekao je Bandić. 

Također je napomenuo kako će park zasjati punim sjajem 8. travnja 2020. kada će, na Svjetski dan Roma, biti otvoren otkrivanjem spomen ploče ili skulpture, ovisno o daljnjem dogovoru oko uređenja.

“Ovo je pokazatelj Romima da žive u gradu u kojemu se nalazi park posvećen jednom od njihovih najvećih značajnih datuma, a kojeg Savez Roma obilježava već 10. godinu za redom”, rekao je zastupnik Kajtazi.