Q’Art festival na Savici raznolikim programom privukao brojne posjetitelje

Q'Art festival na Savici raznolikim programom privukao brojne posjetitelje
Foto: Marin Tomaš

U zelenom okruženju Trnjanske Savice jučer je održan Q’Art festival, privukavši brojne posjetitelje raznolikim programom koji je trajao od 14:00 do 20:30 sati. Festival je ponudio bogat glazbeni, radionički i rekreativni program, privlačeći posjetitelje svih uzrasta.

Festival je službeno započeo u 14:00 sati, a od tada je Trnjanska Savica vrvjela radoznalim posjetiteljima. Jedan od prvih događaja bio je Salon ljepote na cesti gdje je od 15:00 do 18:00 sati poznati frizer Asaad Alhusein priređivao frizure ispod drveta, što je privuklo mnoge znatiželjnike koji su željeli iskusiti ovu jedinstvenu uslugu na otvorenom.

Q'Art festival na Savici raznolikim programom privukao brojne posjetitelje
Foto: Marin Tomaš

Radionički program bio je bogat i raznovrstan. Najmlađi su uživali u radionici Odgoj s glazbom koju je vodio Zagreb Centar od 16:00 do 17:15 sati. Veselo crtanje vodom, bojom i pjenom vodila je mARTina cijelo popodne od 14:00 do 20:00 sati, dok je Modelarski klub Ferdinand Budički organizirao Vožnju modela automobila, što je oduševilo mlade ljubitelje modelarstva.

Dobro posjećena je bila i Pričaonica Vile Mila Bajke Tka, gdje je Maja Stanković u terminu od 15:00 do 16:00 sati ispričala bajku “Kraljeva kći”, te vježbe i igre koje je priredio DVD Trnje za najmlađe.

Posebnu pozornost privukla je radionica Veslanje na Savi, veslamo na travi koju je organizirao Kanu klub Končar od 15:00 do 18:00 sati. Istovremeno, ljubitelji keramike mogli su se okušati u Keramičarskoj radionici Sanje Fališevac.

Knjižnica Savica sudjelovala je s radionicama Pričopecalište & Spoj na slijepo od 15:00 do 19:00 sati, dok su od 16:00 do 17:30 sati bile organizirane tri radionice: Livadna bauštela fantastičnih svjetova (Društvo za znanstvenu fantastiku SFera), Joga u parku – učenje jezika kroz pokret (Iva Đanović) i Nježna joga na stolicama za starije (Branka Valčić). Silvia Tomi Bilan održala je radionicu zvukoterapije Na zvučnom valu.

Od 17:30 do 19:00 sati, posjetitelji su mogli sudjelovati u izradi ukrasno-uporabnih predmeta na radionici Imena naših ulica koju su vodile Verica Stepić i Dolores Kranjic Santek, dok je Branka Valčić vodila radionicu pisanja Ponesi dekicu i oslobodi pisca u sebi.

Glazbeni program oduševio je posjetitelje. Tritonus glazbeni tečajevi nastupili su u 17:45, a atmosferu je dodatno zagrijao Gypsy Swing Quartet Spirologija svojim koncertom u 18:15 sati.

Festival Q’Art na Trnjanskoj Savici pokazao se kao sjajan događaj, privukavši mnoštvo posjetitelja i pruživši im dan ispunjen kreativnošću, zabavom i zajedništvom. Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom te su najavili da će nastaviti s organizacijom ovog jedinstvenog festivala.