Borba za opstanak: Nakon Oryxa, ugasilo se i udruženje Taksi Zagi

taxi-300Situacija među zagrebačkim taksistima doslovno se svela na borbu za opstanak. Nakon što je prošle godine propala tvrtka Oryx taksi, ugasilo se ovih dana i udruženje Taksi Zagi.

Tridesetak taksista iz tog udruženja nakon nekoliko mjeseci tako je prepušteno ulici i potrazi za mušterijama, jer je ugašena centrala pa ih građani više ne mogu zvati, piše Večernji list.

Doduše, šef toga udruženja Roman Ukmar kaže da je velik dio vozača otišao je na godišnje odmore, a kako se s pola vozača ne može pokriti grad, odlučili su se na gašenje centrale, ali je Večenjak u Radio taxiju dobio informaciju da od taksista iz udruženja Taksi Zagi dobivaju molbe taksista da ih prime u svoje udruženje.

Vozačima je ruku spasa ponudilo udruženje Zebra čiji je predsjednik Mići Kuzmanović kazao da s nekima već vodi pregovore.

“Tko god bude htio može doći u naše udruženje. Ako nam pristupi svih 30-ak vozača, uz sadašnjih 40 imat ćemo 70 vozila čime ćemo biti znatno jači nego što smo sada”, kazao je Kuzmanović u izjavi za Večernji list.