“Pufi u šumi” – hit kazališna predstava koja djecu uči o dobroti i ekologiji

Foto: Press

Bio jednom jedan grm gdje je Djevojčica čekala svog Pufija. Bio jednom jedan Pufi, nestašan psić koji se izgubio u šumi. Bila jednom jedna šuma u kojoj su živjeli Zec, Vepar i Vuk…. Ovako bi se u nekoliko riječi mogla opisati hit kazališna predstava za djecu, u režiji poznate glumice Mirte Zečević.

Predstava na poseban i vrlo zabavan način govori o prijateljstvu i neraskidivoj vezi između psa i čovjeka, ali i o tome kako je važno čuvati okoliš i biti dobar prema svima oko sebe.

“Godinama, kazališna družina ‘Smješko’ i ja stvaramo sadržaj za djecu i mlade, želeći djecu poučiti o stvarima, koja ih se tiču ali i dobro ih zabaviti. Budući da živimo u vrijeme kad je od izuzetne važnosti misliti na okoliš u kojem živimo, ali i naučiti djecu da budu dobra prema svim bićima koja ih okružuju, ali i da nauče pomagati, stvorili smo novu predstavu Pufi u šumi koja progovara upravo o ovom vrijednostima. Predstava je vrlo zabavna, ona je mali mjuzikl koji na zabavan i duhovit način prikazuje životinje koje spić Pufi susreće na svom putu i koje pričaju o neodgovornom ponašanju čovjeka prema životinjama i okolišu”, kaže Mirta Zečević o predstavi koja s prvim danima proljeća kreće u redovni program u Hrvatskoj. Kako u kazalištima gdje će gostovati, tako i u vrtićima i školama. Predstava je namijenjena djeci, od 3 godine, ali i nižim razredima osnovne škole.

“Djeca su predivna publika i kroz njihove iskrene reakcije vidim da istinski uživaju u predstavi. Odgovaraju na sva pitanja koja im postavljamo, smiju se, sudjeluju”, kaže Korana Ugrina, mlada i talentirana glumica koja dolazi iz glumačke obitelji. Mama joj je Ksenija Marinković, a tata Kiki Ugrina. Korani je ovo među prvima većim ulogama – u predstavi igra veselog, plašljivog i hvalisavog Zeku zabrinutog za Djevojčicu u potrazi za svojim psićem.

U predstavi čiju režiju potpisuje Mirta Zečević, osim Korane igraju i Veronika Mach (Pufi) i Filip Lugarić (Vepar i Vuk), za koreografiju je zaslužna Ivana Boban, scenografiju potpisuje Irena Kraljić, kostimografiju i lutke Neda Vuković, a glazbu je osmislio Damir Šimunović. Ako ste voljeli Ježevu kućicu, ovo je predstava koja će vas dodatno oduševiti, a dok budete pljeskali glumcima i vi i mališani teško ćete se moći odlučiti što vam je u predstavi bolje- originalni tekst, odlična glazba ili sjajna glumačka izvedba.