Prugasta ljepotica uskoro će dobiti ime. Građani predlažu, a odabrat će ga zagrebački vatrogasci [VIDEO]

NOVI STANOVNIK ZOOLOŠKOG VRTA: Obitelj zebri dobila neodoljivo prugasto mladunče [FOTO]
Foto: Zoološki vrt

Zagrebačko mladunče zebri u petak će navršiti mjesec dana. Odlično napreduje, a utvrđeno je i da se radi o ženki.

Kako bi prugasta ljepotica dobila ime, Zoološki vrt grada Zagreba pozvao je građane da joj ime predlažu putem njegove Facebook stranice. U četvrtak će ocjenjivački sud Vrta izabrati najboljih pet prijedloga između čega će konačno ime odabrati zagrebački vatrogasci.

NOVI STANOVNIK ZOOLOŠKOG VRTA: Obitelj zebri dobila neodoljivo prugasto mladunče [FOTO]
Foto: Zoološki vrt

“Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba zahvalni smo za svu pomoć koju pružaju Zagrebu i Zagrepčanima, a sluha imaju i za pomoć životinjama. S vatrogascima redovito surađujemo na intervencijama terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba kad neka životinja ostane zatočena na nepristupačnom mjestu. Bez njih mnogo intervencija ne bi imalo sretan kraj”, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Timaritelji, zoolozi i ostali djelatnici Vrta koji se svakodnevno brinu o malenoj zebri, jedva čekaju petak da doznaju kako će je ubuduće zvati.

Kažu kako zebrica raste iz dana u dan. Majčino mlijeko siše prvih 16 mjeseci, a nakon tjedan dana počela je pasti i travu.

Omiljeno mjesto zebrice je ono uz mamu Sabinu. Prati je u stopu. Međusobno se prepoznaju po izgledu, glasu i mirisu. Tata Gustav radi reda u nastambi i čuva svoje krdo. Dvogodišnja sestra Cheeza pravo je starije dijete. Voli druženje s obitelji, ali i vrijeme koje provodi sama. Šeće se, grije na proljetnom suncu, istražuje sve kutke svoje prostrane vanjske nastambe…

Grantova nizinska zebra nastanjuje savane jugoistočne Afrike. U prirodi prosječno živi devet, a najviše 20 godina. U zoološkim pak vrtovima može doživjeti četrdesetak godina.

Tamo mladunci imaju i veću mogućnost za opstanak. Naime, u prirodi preživljava tek svako drugo mladunče. Ostale najčešće dočepa predator.

Tražimo ime zebrici

Zagrebačko mladunče zebri u petak će navršiti mjesec dana. Odlično napreduje, a u međuvremenu je utvrđeno i da se radi o ženki.Kako bi prugasta ljepotica dobila ime, u komentar ove snimke ostavite prijedlog za njezino ime. U četvrtak će ocjenjivački sud Vrta izabrati najboljih pet prijedloga. Konačno će ime odabrati Vatrogasna postrojba Zagreb. Objava imena je u petak. 🦓🦓🦓

Posted by Zoološki vrt grada Zagreba on Sunday, April 5, 2020