“Sleme, Sleme” – nova planinarska himna Zagrebačkih tamburaša i Željka Grozaja [VIDEO]

Foto: Screenshot Youtube / Croatia Records

Kultni tamburaški orkestar Zagrebački tamburaši predstavljaju singl i video “Sleme, Sleme” s aktualnog albuma “Zagrabi Mando, zagrabi”. Autorski dvojac Jerry Grcevich i Darko Dervišević napisali su ovu izrazito veselu pjesmu posvećenu svim planinarima i posjetiteljima Zagrebačke gore – Sljemena.

Uz vedru melodijsku liniju, tekst pjesme na kajkavskom narječju slikovito opisuje planinarske staze, izvore pitke vode i planinarske domove sve od Blizneca do Medvedgrada i Šestinskog Lagvića. Aranžman za skladbu potpisuje prof. Petar Varga, a videoprodukciju CroRec Video.

Zagrebački tamburaši | Foto: Croatia Records

Za gosta solistu na ovoj skladbi Zagrebački tamburaši odabrali su Željka Grozaja, tenora iz popularnog Kvarteta Gubec. Grozaj je svojom lakoćom izvedbe i poznavanjem kajkavskog idioma skladbu “Sleme, Sleme” dodatno obogatio i oplemenio zvukom svog baršunastog vokala, ali i rodnog mu Zagorja. Pjesma je rado vrćena na svim kajkavskim radio postajama i zbog svog veselog duha na neki način postaje zgodan glazbeni nastavak na antologijsku skladbu “Na Sleme, na Sleme, na Sleme”.

Na albumu “Zagrabi Mando, zagrabi” Zagrebački tamburaši ugostili su, osim Željka Grozaja, i Đanija Stipaničeva, Đuku Čaića, Marka Bujanovića (Gazde), Josipa Jordanića (Ex panonia) i Jerryja Grcevicha, gosta iz Amerike. Na albumu se nalazi pet starih, poznatih zagrebačkih pjesama i pet novih, skladanih pjesama. U pripremi su i novi spotovi za još nekoliko pjesama s ovog albuma namjenjenog ljubiteljima dobrog sviranja tambure, ali i odličnih vokala gostujućih solista.