“Projekt 4,28 km/h” – radiofonična predstava suvremenog cirkusa na Ribnjaku

Foto: Press

Scena Ribnjak i Cirkorama pozivaju vas u petak, 9. veljače u 20:00 na adresu Park Ribnjak 1, na radiofoničnu predstavu suvremenog cirkusa, temeljenu na audio dokumentarističkim zapisima autora i izvođača Ratka Bokića.

Za realizaciju ovog projekta, umjetnik se upustio u jedinstvenu avanturu pješačenja od Zagreba do mora, izvodeći predstave po malim mjestima. Ime predstave Projekt 4,28 km/h označava brzinu ljudskog hoda.

Kroz predstavu uz umjetnika-žonglera na sceni, nasnimljeni zvučni zapisi prate njegove stvarne dojmove kojima, kroz razgovor, otkriva nam unutarnju motivaciju za odlazak pješice na ovaj dalek put.

Vrlo zanimljiva, duhovita i inspirativna predstava koja narativom gledatelje uvlači u intimu neobičnog putnika i avanturista, istovremeno nas pozivajući da osvjestimo vlastite ideje i neke od njih, osobito one naizgled nerealne, ostvarimo te učinimo svoj život autentičnim.

Autor o samoj predstavi:
Kada se prepustiš ostvarivanju nematerijalnih želja, život poprima beskrajnu dimenziju.
Prije deset godina postojala je želja. Prije godinu dana ona je ostvarena. Ove godine doživljaj i eho tog pothvata uprizoren je u kazališnoj atmosferi.
“Projekt 4,28 km/h” autorsko je djelo Ratka Bokića. S ruksakom na leđima i žonglerskom opremom u njemu, autor se pješice uputio iz Zagreba na more. Pretvorio se u putujućeg cirkusanta. Zvvuk audio dokumentarca i pokret manipulacije žonglerskim objektom grade višedimenzionalni doživljaj ove predstave, prenoseći istovremeno atmosferu unutarnjeg i vanjskog procesa.
Projekt 4,28 km/h – predstava za odrasle
Autor i izvođač: Ratko Bokić
Psihologinja: Marijela Vučičić
Tehnička pomoć: Nikola Mijatović
Tonska obrada: Dalibor Piskrec
Likovno oblikovanje: Marin Remić
Produkcija: Cirkorama
Cijena ulaznice: 5 eura