DEDTALJI TRAGEDIJE U ZADRU: Američki staford izgrizao 82-godišnjakinju, tijelo pronašao član obitelji

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zadarska policija jučer ujutro je zaprimila dojavu kako je u stanu na području Bulevara u Zadru pronađena mrtva ženska osoba u dobi od 82 godine s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt.

Također u stanu je zatečen i pas pasmine američki staford, vlasništvo člana obitelji. Na mjestu događaja policijski službenici proveli su očevid dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska služba.

Prema informacijama do kojih je došla televizija N1, član obitelji pronašao je jučer mrtvu 82-godišnjakinju koju je navodno u stanu izgrizao pas.

Nakon što je policija stigla na mjesto događaja član obitelj, vjerojatno unuk stradale vlasnice stana, priveden je na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga državnog odvjetništva na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom ženske osobe, kojom je utvrđeno kako je preminula od posljedica ugriza psa.

Vlasnik psa mogao bi biti osumnjičen za teško djelo protiv opće sigurnosti.

“U stanu je zatečen i pas pasmine američki staford, vlasništvo člana obitelji. Na mjestu događaja policijski službenici proveli su očevid dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska služba”, objavila je policija.

Novinar Večernjeg lista razgovarao je sa susjedima 82-godišnjakinje.”Poznavao sam ženu za koju su mi rekli da ju je pas usmrtio. Strašno je to što se dogodilo, ako je istina. Svi znaju da su ti psi opasni”, rekao je jedan od susjeda.

Drugi kaže da je čuo lavež psa, a tek kasnije je saznao što se dogodilo.

Među susjedima se priča da je pas bio ostavljen na čuvanje 82-godišnjakinji.