Ansambl LADO novim programom obogaćuje svoj uspješni projekt “Školski sat s Ladom”

Školski sat s Ladom
Foto: Ansambl LADO

Godinu dana od početka projekta “Školski sat s Ladom – jutarnje izvedbe za djecu”, Ansambl LADO projekt obogaćuje programom pod nazivom “Glazbena baština”.

“Školski sat s Ladom – Glazbena baština” edukativni je projekt jedinog profesionalnog nacionalnog Ansambla u sklopu kojeg će Orkestar Ansambla LADO predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu prezentirati bogata i različita hrvatska tradicijska glazbala i njihove nevjerojatne mogućnost kroz skladbe iz različitih hrvatskih regija.

Najljepše od hrvatske glazbene tradicije, glazbenici Ansambla LADO prezentirat će u velikoj plesnoj dvorani Ansambla LADO u trajanju od jednog školskog sata, odnosno 45 minuta.

“Školski sat s Ladom – Glazbena baština” bit će izveden u ožujku ove godine i održat će se na dane 18., 20. i 22. ožujka u 10 i 12 sati.

Orkestar Ansambla LADO prikazat će tradicijska glazbala i sastave kroz djela “Šokački sastanak”, “Drmeš”, “Gračansku polku”, “Zelinske mužikaše”… Ansambl LADO poznat je po raznim inovativnim projektima kojima se približava suvremenoj publici.

Tako već više od sedam desetljeća, plesom i pjesmom promovira vrhunsku hrvatsku tradicijsku umjetnost.

LADO s posebnim senzibilitetom pristupa mladoj publici, budući da je upravo ona ključna u širenju i populariziranju tradicijske kulture na edukativan i zabavan način, jedinstvenim izvedbama. Tako je i ove godine velika plesna dvorana Ansambla LADO otvorena za one najmlađe, kroz organizirane grupne posjete.

Cijena po osobi iznosi 4 EUR, a prijave su moguće putem e-maila [email protected] ili telefonski na 01 4828 472. Vidimo se na “Školskom satu s Ladom – Glazbena baština”!