Ako ste kućni pivar ili ljubitelj piva, ovaj događaj ne smijete propustiti!

 Hrvatsko Homebrew Prvenstvo
Foto: Press

U Gradu Zagrebu, ali i okolici, gotovo da nema tog kućnog pivara, pivskog suca, kušača piva ili pivopije koji se ne sjeća legendarnih hrvatskih homebrew prvenstava, najprije u genijalnom Magic Beer Roomu, nakon čega se tradicija s jednakim uspjehom nastavila u Zmajskoj, gdje se ove godine i vraća, prve subote u lipnju u najbogatijem izdanju do sada!

Karta za festival povodom hrvatskog homebrew prvenstva u pretprodaji košta 20 €, nakon čega će koštati 25 €, stoga svoju kartu nabavite što prije! U cijenu je uključena degustacijska čaša i narukvica koja omogućava neograničenu konzumaciju svih ponuđenih piva na festivalu, a procjenjuje se da će se moći kušati više od 80 različitih vrsta piva.

Za hranu na festivalu pobrinut će se BBQ Hot Yard, koji osim što Vole ljuto, a bogme vole i pivo, vrhunski znaju s roštiljem (hrana nije uključena u cijenu ulaznice). Osim toga, Dr. Pigley će svim posjetiteljima darovati vrećicu čvaraka, koji će se potom moći još i kupiti po promotivnim cijenama!

Vrhunac je festivala, koji jedva čekaju pivari, natjecatelji i suci, ali, zbog revijalnog tona i napete atmosfere, i svi ostali posjetitelji, dodjela nagrada hrvatskog homebrew prvenstva i proglašenja Best of Show (BOS) piva, tijekom koje će na pozornicu stupiti neka od najvećih imena hrvatskog, ali i regionalnog i europskog pivarstva. Do tada će popratni program sadržavati nastup DJ-a te pivske igre poput natjecanja u ispijanju piva te pivskog kviza koji organizira Šankatak.

Tko želi naučiti više o pivu, moći će na štandu kupiti knjigu U početku bijaše pivo Dalibora Antunovića.

Naposljetku, ako ste kućni pivari, prijavite svoje pivske uratke ili donirajte keg (donacija kega piva jamči vam besplatan ulaz na festival), a ukoliko ste završili BJCP školu za pivskog suca, možete se prijaviti se za suđenje na prvenstvu (više detalja pronađite na stranicama Udruge pivara Grada Zagreba).