PRIZNANJE HEROJIMA: Muzej za umjetnost i obrt uručio zahvalnice vatrogascima Grada Zagreba

PRIZNANJE HEROJIMA: Muzej za umjetnost i obrt uručio zahvalnice vatrogascima Grada Zagreba
Foto: Screenshot

Muzej za umjetnost i obrt danas je uručio posebne zahvalnice vatrogascima Grada Zagreba za brzu, profesionalnu i nesebičnu pomoć koju su pružili u stablizaciji nesigurnih dijelova zgrade netom nakon potresa 22. ožujka 2020.

U ime svih vatrogasaca zahvalnice je primio Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih u društvu kolega vatrogasaca Marije Šikić, Nevena Kuharića, Marina Čvelje i Karla Čovića, a uručio ih je Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.

Na ovaj način MUO je želio izraziti posebnu zahvalnost svim vatrogascima herojima koji su svojom požrtvovnošću i hrabrošću pristigli u pomoć oštećenoj zgradi muzeja.

Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja zahvalio je vatrogascima riječima: “Veliko hvala svim vatrogascima Grada Zagreba, posebice onima koji su u najkritičnijim trenucima uskočili u pomoć stradalom Muzeju za umjetnost i obrt. Zahvaljujući njihovom trudu, požrtvovnosti i hrabrosti koju su iskazali, na vrijeme je spriječeno daljnje stradanje naše baštine stoga im zahvaljujemo na ovom odgovornom i teškom te nadasve humanom angažmanu.”

“Nikakva posebna zahvala nama profesionalnim vatrogascima nije potrebna, mi samo zaista radimo svoj posao. Ako treba nekoga posebno istaknuti onda su to mnogobrojni dobrovoljni vatrogasci Zagreba koji su potpuno besplatno i bez ijedne kune naknade odradili tisuće intervencija pomoći”, rekao je zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih.

Nakon dodjele zahvalnica vatrogasci su razgledali izložbu Protreseni MUO: Od potresa do potresa 1880.- 2020. po kojoj ih je osobno proveo ravnatelj Miroslav Gašparović.

Izložba je otvorena do 24. siječnja 2021.