Pripremite klizaljke, otvara se klizalište na Trgu kralja Tomislava

Velika zelena površina na Trgu kralja Tomislava pretvorena je u bajkovito klizalište na kojem ćete, najavljuju autori ovog projekta, stvarati najljepše božićne uspomene!

klizaliste_tomislavac

Ledeni park otvara se u petak, 5. prosinca, a klizalište će biti svakodnevno otvoreno za posjetitelje od 9 do 23 sata sve do 18. siječnja.

Na raspolaganju će vam biti dvije tisuće četvornih metara zaleđenog parka, te bogat kulturni i gastronomski program. Glavno klizalište površine 800 metara četvornih bit će postavljeno iza Umjetnički paviljon u Zagrebu, dok će ostatak parka biti prošaran klizačkim stazama širine dva i pol metra.

Zagrepčani su u prošlosti rado i često koristili sve raspoložive zaleđene površine u svrhu razonode i rekreacije. Klizalo se po zaleđenim maksimirskim jezercima, savskim rukavcima, barama i poplavljenim ledinama pokraj današnjeg Glavnog kolodvora.

U sklopu ovoga adventskog projekta planiraju se brojni kulturni programi za djecu, škola klizanja, kao i bogata gastro ponuda u obližnjim šatorima i na raznovrsnim štandovima.

Ledeni park na Tomislavcu otvara se 5. prosinca ove godine, a trajat će do 18. siječnja 2015. Klizalište će biti otvoreno svaki dan od 9 do 23 sata, klizaljke će se moći iznajmiti po cijeni od 10 kuna, a cijena ulaznice za klizalište stajat će 20 kuna.