Završeno Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju, evo kako su prošle Zagrebačke pahuljice

Foto: Klub sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice / Nataša Bahat

U Neuchatelu (Švicarska) završeno je Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju na kojem je Hrvatska osvojila 22. mjesto.

Juniorke Zagrebačkih pahuljica na najvažnije su natjecanje sezone stigle puno spremnije nego što je to rezultat na kraju pokazao.

Nekoliko padova tijekom slobodnog programa stajalo ih je dosta bodova te su na kraju Svjetsko prvenstvo u Neuchatelu završile na 22. mjestu ukupno osvojivši 82.68 bodova.

Naslov svjetskih prvakinja otišao je u Kanadu, sjajnoj ekipi Les Supremes Junior, koja je već nakon kratkog programa zauzela vodstvo, a superiornost potvrdila i drugog dana natjecanja, odličnom izvedbom slobodnog programa.

S ukupno 205.14 bodova ostvarile su svoj ovosezonski rekord te zasluženo osvojile zlatnu medalju. Kanađanke su iza sebe ostavile prošlogodišnje svjetske prvakinje, finsku ekipu Fintastic Junior (199.71) te dvije američke ekipe Skyliners Junior (196.68) i Elite Junior (191.59).

Po završetku natjecanja trenerica Zagrebačkih pahuljica Nataša Bahat je izjavila:

“Organizacija natjecanja bila je stvarno odlična kao i posjećenost publike oba dana. Naše djevojke kratki program otklizale su dobro, uz nekoliko pojedinačnih grešaka u elementima koje u tom dijelu odnose dosta bodova. Tako smo nakon kratkog programa zauzele 21. mjesto od 24 ekipe sa zaostatkom od jednog boda za španjolskom ekipom. Mjesto više donijelo bi nam bolji ždrijeb za slobodni program i nastup u 2. grupi što na ovakvom natjecanju puno znači. Slobodni program inače je puno spremniji i energičniji. Tako su ga naše juniorke i započele, ali su nažalost u 3 elementa imale nezgodne padove koji su nam odnijeli jako puno bodova ukupno i spustile nas na 22. mjesto od 24 reprezentacije svijeta. Nismo zadovoljni s ukupno osvojenim bodovima niti s 22. mjestom isključivo zato što su djevojke ovaj put bile stvarno spremne za bolji rezultat i plasman. Bez obzira na izostanak rezultata na svjetskom prvenstvu napredak je više nego vidljiv u odnosu na prošlu godinu i mogu reći da su cure odradile jednu vrlo uspješnu sezonu i pokazale da mogu konkurirati ekipama koje su nam prošle sezone bile nedostižne.”