Prevaranti ne posustaju, još tri starije osobe u Zagrebu ostale su bez novca, riječ je povelikim iznosima

Ilustracija | Foto: Pixabay

Još tri starije osobe u Zagrebu, 83-godišnjakinja, 79-godišnjakinja i 76-godišnjak, opljačkane su u svom. Nasjele su na priče prevaranata i predale im svoj novac.

U ponedjeljak, 3.listopada (prijavljeno 6. listopada) između 12.30 i 14 sati, na Maksimiru, u Ulici Gornji Bukovac, 83-godišnjakinju je nazvala nepoznata muška osoba i lažno se predstavila kao zaposlenik financijske institucije koji će doći na adresu njenog stanovanja radi provjere novca koji ona ima u kući. Nedugo potom, nepoznati muškarac došao je na adresu oštećene, a ona mu je predala novac i nakit, nakon čega se udaljio. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, priopćila je PU zagrebačka.

Jučer, 6. listopada oko 12 sati na Trešnjevci u Ulici Bartolići, nepoznati počinitelj došao je do stana 79-godišnjakinje te se lažno predstavio kao službena osoba navodeći da je novac koji ona ima kod kuće krivotvoren. Nakon što je povjerovala u njegovu priču, pustila ga je u stan i predala mu novac, a on se udaljio iz stana. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Otprilike pola sata kasnije, u Hanamanovoj ulici, nakon prethodnog telefonskog poziva nepoznate osobe koja je 76-godišnjaku rekla da je novac koji drži u svom domu krivotvoren, do stana oštećenog došao je nepoznati počinitelj koji se lažno predstavio kao službena osoba, a on mu je predao novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.