PIJANI ZA VOLANOM: Trojici kazne od 10 do 20 tisuća kuna i oduzimanje vozačke

Foto: PU zagrebačka

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, tri vozača kažnjena su novčanim kaznama od 10 do 20 tisuća kuna, a izrečene im i višemjesečne zabrane upravljanja motornim vozilima.

U nedjelju, 2. listopada oko 2.30 sati 27-godišnjak je za vrijeme dok je u krvi imao alkohola u koncentraciji od 1,82 g/kg, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Vjekoslava Klaića lijevom prometnom trakom za skretanje u desno u smjeru zapada. Dolaskom do Ulice Republike Austrije skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 14.800 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca, objavila je PU zagrebačka.

U utorak, 4. listopada oko 01.30 sati 29-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Jadranskog mosta u smjeru juga. Nakon što su ga zaustavili policijski službenici, alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,76 g/kg, alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud.

Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Sljedećeg dana oko 10.50 sati, 58-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom kod raskrižja s Ulicom Fallerovo šetalište, utvrđeno je da je upravljao motornim vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja tom kategorijom vozila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 2,88 g/kg alkohola u organizmu.

Vozač je uhićen i priveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 20.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.