PREKIPJELO IM: Obitelj Maršanić metalnom ogradom zagradila okretište tramvaja

PREKIPJELO IM: Obitelj Maršanić metalnom ogradom zagradila okretište tramvaja
Foto: Screenshot RTL

Neobičan događaj odigrao se danas u Prečkom! Obitelj Maršanić počela je ogradama zatvarati i betonirati okretište tramvaja.

Kako je RTL-ova Potraga objavila u lipnju, Jugoslavija je Maršanićima uzela zemlju da bi izgradila cestu koja nikada nije napravljena. Maršanići su zato 1997. godine tražili zemlju natrag. No Grad Zagreb je, unatoč njihovu pravnom zahtjevu, nekoliko godina kasnije upravo na njihovoj čestici u Prečkom sagradio, ni manje ni više – okretište tramvaja, objavio je RTL.

Vlasnici su tada kazali da ih Zagreb već desetljećima zavlači i sada im je dosta. Tvrdili su da će, ako im se ne plati naknada, pozvati zaštitare i na svojoj parceli istresti 15 kubika zemlje i blokirati promet.

To su danas i počeli. Na okretište je stigao i gradonačelnik Milan Bandić koji je u lipnju novinarima Potrage rekao da neće biti nikakve blokade. Danas je pak nakon kratkog telefonskog razgovora rekao da će “sve biti u redu” i da će obitelji biti isplaćena odšteta.

Vlasnik posjeda Mladen Maršanić gostujući u RTL-u Danas rekao je da je sutra opunomoćenik obitelji pozvan na razgovor kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

“Očekujem korektan razgovor koji će donijeti rezultat i dogovor. Već pola godine pokušavamo postići dogovor, no nema rezultata jer se Grad oglušuje”, kazao je Maršanić, za RTL.

Grad ne spori da je Mladen Maršanić vlasnik zemljišta, i to, od ožujka ove godine, kad je za to stiglo pravomoćno rješenje.

“U pregovorima smo za plaćanje naknade, ali moramo poštivati proceduru, odnosno odluku procjenitelja, procjeniteljskog povjerenstva i nadležne skupštine kako bismo sporazumno riješili kolika će ta naknada biti”, objasnio je pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada Damir Lasić, piše Večernji list.

Maršaniću zemljište, logično, ne može biti vraćeno. Jedino što preostaje, rekao je Lasić, jest da ostvari naknadu, dogovorno ili putem suda, koja ne mora nužno biti novčana, već i u obliku drugog zemljišta ili, primjerice, nekretnine.

Komentari