POLICIJA OBJAVILA NOVE DETALJE: Izgledalo je kao prometna nesreća, a zapravo je u pitanju pljačka!

Foto: Screenshot Facebook / Prometne zgode i nezgode

Zagrebačka je policija objavila nove pojedinosti o napadu trojice muškaraca starosti 22, 44 i 46 godina na 64-godišnjaka u Prečkom, ističući kako je na prvu zgledalo da je riječ o prometnoj nesreći, a zapravo je u pitanju pljačka!

“Sumnja se da je 29. listopada oko 4.10 sati na Trešnjevci, na parkiralištu u Ulici Marijane Radev, osumnjičeni 22-godišnjak prišao zaustavljenom osobnom automobilu marke Renault Laguna zagrebačkih registarskih oznaka u kojem se nalazio 64-godišnji vlasnik vozila. Nakon što se osumnjičeni kroz otvoren prozor djelomično provukao u unutrašnjost automobila, sa suvozačevog sjedala otuđio je torbicu s novcem, dokumentima i drugim stvarima oštećenog, dok su ostala dvojica osumnjičenih, u neposrednoj blizini mjesta događaja, čekali i pazili da netko ne naiđe. Potom su se, sumnja se, udaljili do osobnog automobila marke Renault Megane. Oštećeni, u namjeri da vrati što mu je otuđeno se tada svojim vozilom dovezao do njihovog. Nakon što ih je zatražio svoje stvari, jedan od osumnjičenih, u namjeri da zadrži otuđeno, metalnom palicom udario je oštećenog po glavi da bi potom istim predmetom razbio stražnje vjetrobransko staklo 64-godišnjakovog vozila”, objavila je PU zagrebačka.

Potom su, sumnja se, 20-godišnjak i 44-godišnjak ušli u svoje vozilo u namjeri da napuste mjesto događaja, u čemu nisu uspjeli budući da je vozilo oštećenog blokiralo izlaz s parkirališnog mjesta, nakon čega je 44-godišnjak više puta vozilom udario u bočnu stranu vozila oštećenoga.

Kako nisu uspjeli u svom naumu, izašli su iz vozila te ponovo tjelesno napali oštećenog da bi potom 22-godišnjak metalnom palicom razbio prednje vjetrobransko staklo, prednja svjetla te oštetio lim vozila oštećenog, dok je za vrijeme napada 46-godišnjak pazio da netko ne naiđe.

Nakon toga sva trojica su pobjegla s mjesta događaja.

No, policija ih je pronašla te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “razbojnička krađa” i “oštećenje tuđe stvari”.

Utvrđeno je da materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.